[]

Reflüm mü var?

yaklaşık 6 aydır gaz sorunu yaşıyorum. önceleri günün bazı saatlerinde midemde gaz oluyordu, geğirerek çıkmak istiyor ama çıkamıyor şeklinde. zamanla bu her gün çok daha fazla süre boyunca ve çok daha ağır olmaya başladı. sabah kalkar kalmaz, yemekten önce, yemekten sonra. artık sadece geğirerek de değil gaz çıkarma şeklinde de oluyor.

dahiliyeye gittim panto isimli ilacı verdi 1 ay kullan geçer dedi, geçmedi. sonra tekrar gittim. nexium, dicetel ve rennie duo şurup verdi. bir ay kullan geçmezse gastroentrolojiye git dedi, kullanayım da benim rahatsızlığım ne dedim reflü dedi. kullandım yine geçmedi. randevu bulabilirsem gideceğim ama bulamıyorum. hatta ilaçları kullanırken son günlerde çok daha kötü oldum, ilacı bıraktığımdan beri daha iyiyim.

normalde reflü mide yanması, yediklerin ağza gelmesi diye bilindiği için benim bu gaz sorunum da reflü mü tam emin olamadım açıkcası. çünkü yanma ya da yediklerin ağza gelmesi bende olmuyor. sadece bütün gün çıkmayan gaz sancısı ve karın şişliği yaşıyorum.

Ayrıca reflüsü olup kudret narı kullanıp iyi gelen var mıdır? alıp deneyeyim mi?

 
IBS de olabilir. Problem bağırsakta mı yoksa midede mi bunu iyi analiz etmek lazım. Kaliteli bir gastroya gidin. Endoskopi ve kolonoskopiden sakın korkmayın çok basit operasyonlar. Bu arada panto piyasadan kalktı diye biliyordum içinde tehlikeli bir etken maddesi varmış. Tekrar yazdıklarını duyunca şaşırdım.


  • kanlakarisikyagmur  (04.04.22 15:20:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.