[]

Bir konuda fikir danışmaca-Beslenme alışkanlığı

Merhabalar. Şimdi konuyu fazla uzatmadan kısa ve öz şekilde yazmaya çalışacağım.zira sizin fikirleriniz benim için her zaman önemli olmuştur. Bir çok sıkıntıyı sizin goruslerinizle astım. İmdi

2 yıldır beraber çalıştığım hemcinsim olan bir mesai arkadaşım var. Gayet de samimiyiz. Geçenlerde evimize ziyarete geldiler ailecek. Biz de iade-i ziyarette bulunduk bugün. Arkadaşın 3 yasında çok tatlı bi oğlu var. Çocuk çok tatlı ama bazı alışkanlıkları pek hoş değil. Mesela hoşuna gitmeyen en ufak şeyde yaninda kim olursa olsun vuruyor. Bize geldiklerinde eşim eğildi ve seni öpebilir miyim dedi. Çocuk çat vurdu tokadı. Bugün babasına da 2-3 defa vurdu bizim yanımızda. Çocuk bilmiyor tabi kotu bir davranış olduğunu ama ne annesi ne babası da en ufak bir tepki vermiyor. Hemen suyuna gidiyorlar daha fazla mızmızlanmasin diye. Aynı şekilde memnun olmadığı her şeyde ağlayarak küsüyor. Küsmesin diye hemen istediğini yapıyorlar.

Son olarak arkadaş her gün iş çıkışı eve giderken çocuğa mutlaka bisküvi,seker,çikolata falan birşey alıyor. Almayınca küsüyor diyo. Fakat sıkıntı surda ki çocuk baya bir kilolu. Yani obez seviyesinde kilolu.

Benzer sıkıntılar bu yaslarda benim oglumda da oldu fakat biz bunları basit tedbirlerle hemen hallettik. Bizim arkadaş ve esi de bu sıkıntıların ileride daha büyük sıkıntılara sebep olabileceğinin pek farkında değiller. Günü kurtarma derdindeler.

Simdi gelelim soruya. Ben bu arkadaşı çok sevdiğim için çocuktaki bu sıkıntıları kendi çocuğumu ornek göstererek nasıl halledebileceğini anlatmak istiyorum fakat nasıl bir tepki vereceğinden emin olamiyorum. Kendisi biraz değişiktir. Neye nasıl tepki vereceğini pek kestiremiyorum. Bir tarafim hic karisma dese de bir taraftan da içim rahat etmiyor. Kendisini de çocuğunu da seviyorum.

El soru: siz olsanız ne yapardınız?

Tesekkurler

 
Problem çocukta değil arkadaşınızda aslında. Sende bir problem var demezdim ben olsam. Ne yapayım küsüyor tavrının yerime destek de isteyebilirdi ya da sadece şikayet bile etseydi yardım edin derdim. Karışmayın.


  • kullanıcıadımbuolsun  (03.04.22 07:57:18) 
Karışmazdım.


  • himmet dayi  (03.04.22 07:57:22) 
Böyle şeyler kişide bir paket halinde bulunuyor. Siz arkadaşınıza çocuğa her istediğini almaması gerektiğini anlatırsınız, başka zaman arkadaşınız "küfret bakayım oğlum abi duysun" diye çıkar gelir.

Çocuklar ailelerinin etkisi altında yetişiyor, yapacağınız bir şey yok.

Kendisinin istemesi gerekiyor buna kafa yormayı. Bu da bir ihtimal sizi örnek alabileceğini düşündüğü bir davranış görürse gerçekleşebilir. Örneğin onun karşısında, çocuğunuzla olan bir sorunu (özellikle onun da mustarip olduğu bir sorunu) profesyonelce çözdüğünüzü görürse bu onu harekete geçirebilir.
  • akhenaten  (03.04.22 09:01:26) 
hiç bulaşma sen kötü olursun. onlar çocuğu sürekli şımartacaklar bu şekilde yaşayacaklar ve bunun iyi bir şey olduğunu düşünecekler

ve bu konuda yapabileceğin hiçbir şey yok.
  • duyurukullanıcısı  (03.04.22 11:46:01) 
işte bu yüzden herkes üremesin diyoruz. herkes anne baba olamaz, düzgün çocuk yetiştiremez.

hiç karışmayın, zaten dinleyip dikkate alacak birisi olsa çocuk bu hale gelmezdi.
  • rose parks  (03.04.22 12:34:07) 
Diğer arkadaşların da dediği gibi böyle durumlarda müdahale edene geri teper genellikle. Ama illa ki müdahale etmek istiyorsanız o zaman obezite konusu üzerinden girebilirsiniz. Eğer çocuk gerçekten sağlıksız derecede kiloluysa bu yaşta, böyle gittiği taktirde 20'lerinin ortasını bile zor görür. O nedenle obeziteyle ilgili bir belgesel birşey izleterek başlayıp sonra "senin çouk da böyle bak, şimdi müdahale etmezsek ileride kötü olur, benim de böyleydi, bunu yaptık düzeldi" diye müdahalenizi yaparsınız. Çocuğun ölümcül bir problemle karşı karşıya olduğunun net bir şekilde söylenmesi şart yalnız. İlk başta sert tepki verirler belki ama sonra sindirir ve içinde bulundukları durumu anlarlar. Sonrasında da rayına girer yavaş yavaş. Hatta belki doğrudan bir uzmanla randevu alıp oraya habersizce bir şekilde arkadaşınızı götürüp Amerikalıların "intervention" dediği şekilde uzman desteğiyle direk yüzüne vurarak da yapılabilir.

Oradan sonrası zaten karakterine de etki eder, her istediğinin önüne koyulması durumu ortadan kalkacağı için şımarıklık da azalarak bitecektir.
  • drkayzer  (03.04.22 14:14:04) 
Maalesef bu konularda bir öneri verdiğinizde sizi ukala bulacak ve bir süre sonra sizden bile soğuyacaklardır. Hele ki kendi çocuğunuzu örnek göstererek anlatmaya başladığınızda olay çok tatsız yerlere gider.

Herkesin kendine göre bir doğrusu var hayatta ve onun dışına çıkamaz kolay kolay. Zaten çıkmak istese gelir size sorardı sizinki abur cubur istemiyor nasıl çözdünüz diye. Adam halinden memnun demek ki.

Şöyle örnek vereyim, atıyorum sizle aynı maaşı alan bir arkadaşınız gelse dese ki abi bak sen çok yanlış harcamalardasın. Ben 2 yılda şu kadar yatırıma ulaştım sende tık yok böyle olur mu gel şu hayatını değiştir dese söyledikleri çok mantıklı da gelse dediklerinin %90'ını dinlemez uygulamazsınız. bunun ondan hiç farkı yok.

salın gitsin.
  • anten  (03.04.22 15:57:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.