[]

yalancı marangoz hikayesi

Yazlık evin mutfağı yenileniyor.

Marangoz ile 40.000 TL'ye anlaştık.
Yarısı başta, yarısı montajda dedik.

Süre için şöyle dedi: "En erken 1 ay diyebilirim ama çok yoğunum, 1 ayı da geçebilir."
Biz de şöyle dedik: "Sürenin bizim için hiç önemi yok, şu an gitmiyoruz, acelemiz yok, bayrama yetişsin yeter."

19 Şubat günü montaj tarini karşılıklı belirleriz diye el sıkıştık, parayı verip işi başlattık.

19 Mart'ta arayıp sordum, "Biraz daha işi var, Nisan başı olur." dedi. Yine karşılıklı olarak 4 Nisan haftası olarak anlaştık. Biz "5-6 Nisan gibi olabilir, günü yine konuşuruz." dedik, tamam dedi.

Bu arada adamla hep ben konuştum, whatsapptan ben yazıştım, parayı ben eft yaptım.

Cuma günü babamın bu hafta içi için bir işi çıktı, montaj için yazlığa gidemeyecek. Ben de marangoza montajı cuma veya cumartesi yapabilir miyiz diye yazdım. Yani 5-6 Nisan'dan 8-9 Nisan'a kalıyor.

Babamı aramış, "Siz işi geciktirdiniz, benim alacağım da gecikiyor, siz bana bugün ödeme yapın, kalan 15.000 TL'yi yatırın." demiş. Babam da ödeme işlerini kızım takip ediyor, ben bilemem, evdekilerle bir konuşayım, size döneriz demiş. Tüm bütçeyi gerçekten ben takip ettiğim için babam zaten gerçekten hayatta girmez o toplara.

Daha babam beni aramadan marangoz bana yazıyor, ben babanızla konuştum, bana tamam dedi, bana 15.000 TL göndereceksiniz şimdi diye. Tarz da aynen bu. Babamı aradım, tabi ki tamam demedim diye dediklerini anlattı bana.

Sonra ben marangozu aradım, babam size öyle dememiş niye bana tamam dedi diye yazıyorsunuz diye.

Bu sefer lafı çevirdi, mazota çok zam gelecek, siz geciktiniz mazot farkı bana yazacak diye bir sürü mazot hikayesi anlatıyor.

Ben de montaj olmadan tek kuruş ödeyemem diye konuyu kapattım.

Hem bu kadar aleni yalan söylemesine hem de maks 50 TL mazot lafı etmesine aşırı gıcık oldum.

Yapacağı toplamda maksimum 200 km yol. 3 günde mazota 5 TL zam gelse bile ne kadar farkedebilir ki maksimum?

Şeytan diyor iş bitiminde 100 TL'yi kafasına fırlat al sana mazot farkı diye.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

 
Ustaya acelemiz yok denmez. En başta yanlış yapmışsınız. Ustayı bastıracaksın. Ben olsam atölyeye gidip projenin ne durumda olduğunu incelerim. Dolap yaptırıyorsanız parçalar kesilmiş mi, montaja hazır mı gibi. Mazot için de biz bu fiyatta anlaştık, mazot beni ilgilendirmez derdim.


  • dissendium  (02.04.22 23:38:28) 
40bin'lik işte mazot parası konuşulmaz

montaj tamamen bitmeden asla para vermeyin
2-3bin filan eksik gönderin eft limiti var vs.

işi bitirdikten sonra sakin kafayla ertesi gün kontrol edin

illaki bir şey çıkar ancak parası kalırsa gelir düzeltir
o zaman yol paranı verebilirsiniz
  • mantık  (03.04.22 00:49:52) 
bizde mutfagi yeni yaptirdik. yaptirmadan once baya yerden fiyat aldik. herkes minimum 1-1.5 ay dedi. sonra bi tanidigin mutfagini yapan marangozu aradim. kac gunde yapacagini sordum ustaya, 15 gunde teslim ederim dedi. pek inanmadim tabi, genelde ustalara guven olmaz. @dissendium'un dedigi dogru asla bir ustafa acelem yok dememelisin. bende bir kurus para vermedim pesin. 15 gun sonra mutfagi getir montajini yap parani al diye soyledim. gercektende 15 gun sonra hem duzgun iscilikle hemde tam istedigim gibi mutfak yapti oyle verdim parasini.

bence arayip bir guzel firca kayman lazim, baska turlu anlasman pek mumkun degil
  • tahtakafa  (03.04.22 01:41:26) 
Parayı geri alın yada para karşılığı malzeme alın. İşi başkasına yaptırın çok net


  • opitseri  (03.04.22 02:39:18) 
iş bitmeden parayı ödemeyin tabii. çok koşarsınız peşinde. parayı da yüzüne atma. sorun çıkar. hatta abiniz vs. varsa bence bir erkek muhattap olsun ustayla. kadın olunca ciddiye almayabilir çok.


  • black mamba  (03.04.22 09:34:21) 
Sektörden biri olarak işinizin çok zor olacağını söylemeliyim, yazan arkadaşlara katılıyorum asla iş bitmeden daha fazla para vermeyin.

En azından kaptırdığınız para miktarını arttırmayın, kimsenin günahına girmeyelim ama sizin mutfak için lazım olan malzeme alınıp kesilmemiş bile olabilir.

Ramazan günü kimsenin günahına girmeyelim ama, yani o verdiğiniz 20 bin karşılığında şu an hiç bir şey olmayabilir, genel olarak karşılaşılan bir durum maalesef.

Şu an sizden alacağı para ile malzeme alıp işi bitirmek istiyor olabilir, ama burada durum aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu.

İşi bitirsin, malzeme alsın diye para versek o parayı da başka yere harcayıp sizin malzemeyi hiç almayıp sallama ihtimali de olabilir.

Parayı vermesek, malzeme alamayacak işi bitiremeyecek. Gerçekten zor durum.

Gelinen son noktada durum şu mu?

Ustaya göre her şey hazır montaja, ama siz gitmiyorsunuz diye iş gecikiyor ve parasını erken istiyor.

Eğer bu durumdaysa malzemeciden gövdeyi, kapakcıdan da kapakları açık hesap alıp ödemesini buna göre söz verdiyse sıkıntıya düşecek olabilir.

Tamam ustaları asalım keselim ama böyle bir durum varsa adam zor durumda olabilir.

Bu işlerinden göbeğinden bir adam olarak tavsiyemi yazayım;

Ustayı arayın ve "ustam her şey montaja hazır mı? hazırsa çok zor şartlarda izin alıp hemen geleceğim, montajın bitince de ödemeni hemen yapacağım" diyin.

Her şey hazır gelin hemen montaj yapalım derse bence hiç ikiletmeyin ya siz ya başkası atlasın gitsin işi bitirsin.

Ha yok zaten malzeme montaja hazır değilse, o da blöf yapıyorsa, atlar gider durumu net görürsünüz.
  • John Bloor  (04.04.22 12:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.