[]

Yeni ev sahibi nereye/nasıl şikayet edilebilir?

Herkese selam,

Oturduğum ev şubat ayında satıldı. Yeni ev sahibi de tapuyu aldıktan sonra bir ay içinde noter aracılığıyla ihtar çekti. Eve kendilerinin ihtiyaçlarının olduğunu, 6 ay içinde boşaltılmasını istediklerine dair.

Buraya kadar sorun yok. Fakat kendi çektiği ihtarda da yazmasına rağmen hem kendisi hem de emlakçı sürekli ne zaman çıkacaksın diye arıyor. Artık iyice sinir bozmaya başladılar.

Bu karaktersizlere sövmeden/dövmeden beni rahatsız etmemeleri için kime şikayette bulunabilirim ne yapmalıyım bilen var mı?

Bu arada evde kendi oturacağı da yok, konuştuk kirada anlaşamadık. Çektiği ihtar sebebiyle evi 3 yıl başkasına kiralayamaz, 3 yıl boyunca peşindeyim bu saatten sonra. Düzgün bir ev bulur bulmaz çıkacağım.

 
@crowley evet söylediğiniz gibiymiş.

resmi bir şekilde çıkacağınız tarihi söylediğinizde hala arıyorsa savcılığa başvurabiliyorsunuz.
  • efruz  (02.04.22 20:43:17 ~ 20:59:01) 
@efruz bildiğim kadarıyla içinde kiracı bulunan ev satıldığında sözleşme yenilenmiyor, eski sözleşme aynı şartlarla devam ediyor. Biz de yeni bir sözleşme imzalamadık zaten yeni ev sahibiyle.

Aranma meselesinde de söyledim zaten ihtarda yazmışsın 6 ay süre var daha ne istiyorsun diye. Süre bitene kadar çıkacağım işte. Kem küm edip duruyor.
  • Crowley  (02.04.22 20:48:29) 
sürekli birini aramak "kişinin huzur ve sükununu bozma suçunu" oluşturur.

TCK 123: Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.

bulunduğunuz bölgedeki savcılığa şikayet ederseniz, savcılık kanalıyla sizlere bir çağrı kağıdı gelecek ve sizlerin iletişim tespitine rızanız olup olmadığı sorulacak. kabul etmeniz halinde, şikayet ettiğiniz kişilerin sizleri ne kadar sıklıkla aradığı tespit edilecek. ardından bu kişilerin de ifadesi alınacak.

şikayeti yaptıktan sonra, hagb'si olduğunu söyleyip şikayeti geri çekmem için bana yalvaran eski komşuma selam olsun.

bu ülkede hukuk falan yok demeyin. ısrarlı olursanız öyle güzel işliyor ki şaşırırsınız.
  • gottacatchemall  (02.04.22 20:52:11 ~ 20:55:16) 
@gottacatchemall çok teşekkürler, pazartesi ilk iş savcılığa gideceğim.


  • Crowley  (02.04.22 21:21:33) 
Hukuki yollara başvurduğunda, yasaların büyük bir kısmı senin yanında. Hatta taşınmak için yeni ev bulduktan sonra anlaşma öner, XXX nakit(50 bin aldı arkadaşım, habersiz ev satıldığı için) ve taşınma bedeli + kaparo karşılanırsa çıkarım de. Kabul etmezse sen de karşı dava açarsın. Her şekil ev sende :)
Keşke ben de ev sahibime yapabilsem aynı şeyleri ama ev sahibim bu örnekteki gibi çakal değil, anlayışlı ve iyi kalpli biri.

  • rastinon  (02.04.22 21:49:08) 
@rastinon yanlış bilgi veriyorsun. Satın alan kişinin kendine veya eşine ait başka bir evi yoksa kiracı boşaltmak zorunda. Evi satın aldıktan sonra ilk 1 ay için noter vasıtasıyla ihtarname çekersen kanun senin tarafında. Bizim de böyle bi mevzu olmuştu. İhtiyaç nedeniyle içinde kiracı bulunan evi satın almıştık. İlk 1 ay içinde ihtarnameyi çektik. Sonra konuştuk kiracıyla. Bizim de o anda ikamet ettiğimiz ev kiraydı ve sözleşmemiz mayısta bitiyordu. Satın aldığımız evin kiracısının sözleşmesi de tesadüfen mayısta bitiyordu. “Gel notere gidelim, taahhütname imzalayalım. Mayıs ayında çıkacağını garanti ediyorsan biz de mayısa kadar yasal başvuru yapmayacağız” dedik. “Benim sözüm senettir, imzalamam ben öyle bir şey” dedi. Mahkemeye gittik, ilk celsede kazandık. Mahkeme masraflarını da kiracı ödedi ve evi boşaltmak zorunda kaldı.


@crowley sen de açık açık söyle hem ev sahibine hem de emlakçıya. “Bir daha rahatsız ederseniz savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dersin. Gerçekten de şikayet et. Kira sözleşmen bitene kadar oturma hakkın mevcut. Daha erken çıkmanı istiyorlarsa da “nakliye vb. masraflarımı karşılayacaksanız olabilir” dersin.
  • yankee jumping  (03.04.22 01:29:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.