[]

tehdit edildik ne yapmak lazım?

yarın taşınıcaz, taşınma için bir nakliyat kamyonu ayarlanmıştı. bugün bazı hizmetleri, bizim sorumluluklarımızı, onların sorumluluklarını netleştirmek için annem aradı adamı ve adam annemle çok ters türs konuştu, ama son taşındığımızda şöyle yapmıştı nakliyeci firma falan diye konuşunca gidin öyle yapanı bulun o zaman gibisinden şeyler söyledi. bunun üstüne biz de başka bir nakliyeyle anlaştık, sonra o adama bunu söyleyince az önce esen gürleyen adam gitti yerine ağlayan bir tonda ben o kadar randevumu iptal ettim bu iş için yapmayın falan diyen bir adam geldi. ters türs konuşan kaba saba biriyle iş göremezdik tabi o da muhtemelen son gün başka bir yer bulamayız diye böyle rahat konuşuyordu. neyse aradan 1 saat geçti whatsapptan evimizin konumunu attı bize adam siz beni mağdur ettiniz ben de sizi mağdur edicem diye bir mesajla. polisi aradık şu an emniyete gelip şikayetçi olabilirsiniz tehdit suçundan işlem yaparız dediler ama muhtemelen ifade alıp bırakırlar adam daha da düşmanlaşabilir bu durumda. yarın olay çıkarırsa da o zaman ekip gönderebilirim dedi.

bilemiyorum adam belki boş atıyor biraz para koparmak için o da olabilir ama memlekette eşkıya mı yok hapishaneler dolup taşıyor böyleleriyle. ciddi ciddi tehdit etti neticede, nasıl bir psikopat olduğunu bilemeyiz belki silahla milahla gedicek ya da birkaç kişi beraber gelicek basıcak evi olur mu olur. diğer nakliyecilere haber verdik siz hiç merak etmeyin bi şey yapamazlar dedi ama belki taşınma sırasında eşyaları kırıp dökmeye çalışıcak bir tv olmuş 10k ya kolay değil. 4 kişilik bir aileyiz memur ailesiyiz annem babam yaşlı bir de ablamla ben varım böyle tiplerle bir işimiz olmamış hayat boyu. bu konuda bir öneri vermek isteyen olur mu bir de buraya sormak istedim.


 
Şikayetçi olun bence hemen. Karakoldan çağırıp bir ifadesini alsınlar ki işin ciddi olduğunu anlasın herif. Yarın tutup da bir şey yapmaya niyetlenmis olsa bile korkar işte. Yarın gelmeye kalkarsa (ki hiç sanmıyorum) direkt polisi arar ekip istersiniz. Bindirir götürürler. Tecrübe ettim bunu.


  • crimson man  (02.04.22 17:06:26) 
Şikayet edin. Hiç muhatap olmayın. Her yerden engelleyin. Hatta direkt dava açarım deyin eğer muhatap olacaksanız.

Edit: sakın alttan almayın. Sen kimsin ki paramla değil mi istediğim kişiden hizmet alırım deyin. Korktuğunuzu anlayınca daha da üstünüze gelirler. Bunlar böyle para kazanmaya alışmışlar.
  • nvidia  (02.04.22 17:20:42 ~ 17:26:45) 
derhal sikayetci olun

celebi +1, konum istanbulsa ben de gelebilirim
  • nibba  (02.04.22 17:21:41) 
emniyette şikayetçi olsak adam iyice bilenebilir bize karşı ya bilemiyorum iyi mi olur kötü mü olur bu. adam muhtemelen boş atıyor korkutmaya çalışıyor ama işte neticede tanımadığımız biri olunca %100 emin olamıyosun onun endişesi var. bir şey yapmıycak adamı polisle falan uğraştırsak gaza gelir de bir şey yapmaya kalkar belki. adamı gözaltına alıcak olsalar gideriz zaten polise de öyle bir şey yok maalesef.

@nibba konum ankara
  • semaforo de medianoche  (02.04.22 17:29:19) 
bence annenizi orta yaşlı veya yaşlı kadın görünce korkutmaya çalışmışlar.
zaten yarın taşınıyormuşsunuz, nereye taşınacağınızı genel olarak bilseler de daire numarasını falan bilmiyorlarsa sorun çıkmaz muhtemelen.

polisin hemen müdahale edeceğini düşünüyorsanız şikayet edin tabii.
üvey babamı biri bıçakla tehdit ettiği için şikayet ettiğimizde ifadeye iki ay sonra çağırmışlardı.
karakoldan karakola değişiyordur belki.
bir de, bildiğim kadarıyla şikayetçi tarafın adresini karşı taraf görebiliyor.
şimdiki adresi zaten biliyorlar onda sorun yok ama hemen müdahale edilmeyecekse, durup dururken yeni adresinizi öğrenmelerini de sağlayabilirsiniz.

bu arada bence bir şey olacağı yok ama bunu da arayıp polise bir danışmak lazım şikayetçi olmadan önce.

bu tip durumlarda polise şikayetten ziyade ailede bir abi, dayı, amca vs. varsa onların muhatap olması daha etkili oluyor genelde.
ama tabii ki kesin bir tavsiye değil, fikrimi söylüyorum sadece.
  • blatta hiberna  (02.04.22 17:41:06 ~ 17:41:44) 
şikayetçi olun. o kadar iş-para için ağlayan adam olay çıkarıp gözaltı, hapis vs. uğraşmak istemez. olayın ciddi olduğunu anlasın +1


  • lesmiserables  (02.04.22 17:41:36) 
hocam rahat olun bu tipleri iyi bilirim. ters duz konusup sonradan aglak hale donduyse polis onu iyi eder.

benim de bu tarz bir olayim olmustu. tehdit edilmistim adamin mekanina gitmistim karsima cikmamisti. sonra mahkemeye verdim. adamin ifadelerini okudum tam komediydi :D sut dokmus kediydi resmen
  • nibba  (02.04.22 17:42:23) 
Gönlünü ferah tut hocam bişey yapamaz. Atıp tutuyor.


  • komando kani var bende  (02.04.22 17:55:49) 
bişi yapacak adam aglayan tonda konuşmaz. boş atıp tutmuş korkmayın ama yinede şikayetçi olun akilli olsun


  • all girls dream  (02.04.22 18:38:21) 
bence adama siz mesaj atin.
gayet nazik ve sakin bir uslup ile.

x tarihinde nakliye isimiz icin anlasmistik ancak y tarihinde z saatinde annem aaa bbb ile yapmis oldugunuz telefon gorusmesinde alacagimiz hizmet kapsamindaki ccc konulari ile ilgili mutabik kalamadigimiz icin hizmet alimimizi iptal etmis ve bunu ddd saatinde sizinle paylasmis bulunmaktayiz.

Sonrasinda sizden fff saatinde "...." icerikli bir mesaj almis bulunmaktayiz. Bu mesaj tehdit icermektedir. Baska bir kisi yerine yanlisla bize gelmis olabilecegini dusunuyoruz ancak tekrar benzer icerikte bir mesaj gelmesi durumunda nobetci savciliga bildirecegimizi iletmek isteriz.
  • la lykia  (02.04.22 18:47:39) 
Klasik belli bir cografya adami.
Bunlar aglaklik ile aslanlik arasinda gidip gelirler.
Simdi atar yapsan 1kg baklava alip ozur dilemeye gelir yarin yine olay cikarir.

Ara bagir cagir yine kediye donecek
  • divit  (02.04.22 18:57:48) 
hiç endişelenmene gerek yok olay falan çıkaracağı yok. olay çıkarıp ne yapacak senden parasını ve hamalların yövmiyesini mi alabilecek ?

bu güne kadar ev basacam diyen hiç kimsenin evi bastığını görmedim. en kötü ne olabilir yarın sabah 8de kapıya hiçbir şey olmamış gibi gelebilir ve taşıma konusunda ısrarcı olabilir. böyle bir durum olursa bırakın diğer ekip işini yapmaya devam etsin. ben olsam önlem olarak diğer taşımacıları sabah olabildiğince erken çağırır işe başlatırdım. adamlar da sana zaten demiş nakliyeci nakliyeciyi tanır.
  • orpheus  (02.04.22 19:10:20 ~ 19:11:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.