[]

İslam ile ilgili podcast

Daha çok sorulara cevap üzerinden giden popüler çizginin dışında, işi şovenizme dokmeden İslam düşünürlerinden var mı öneriniz?




 
Caner taslaman. Sizin tanımınıza uyar mı bilemiyorum…


  • adwokat  (02.04.22 00:29:16) 
Sadece Caner taslamana kesinlikle bulaşmayın kardeşim. Dinimiz bazı konularda hassastır. Niyetiniz o olmasa bile bazen kurdugunuz cümle imandan edebilir niteliktedir, dolayısıyla Taslaman başlı başına sorun, maazallah. Ehli sünnet birini ve hoca olan bir hocayı takip edin. Dinimizi şu yıllarda baştan kurmaya çalışan, açıklarını bulduğunu sanan ve kendi aklıyla yorumlayıp şekillendiren kafaların tekelinde bir dinden değil, kıyamete kadar devam edecek ve değişmeyecek ve ucu açık bir konunun bulunmadığı bir dinden bahsediyoruz. Bir de bu ne tür bilgi aradıgınıza göre de değişir. Tam olarak hangi konular hakkında şeyler dinlemek istiyorsunuz? Podcast falan bilmem. Kadınsanız başka, erkekseniz başka önerilerim olabilir. Çünkü kadınlarla alakalı kısımlar daha mahrem olabiliyor, herkese açık yayınlar olmayabiliyor. Şov usulü yapmayan, tam olarak sorulara cevap veren hocalar önerebilirim ama burada çekiniyorum ha:) Caner Taslaman'dan geçip Ali Küpelioğlu hocayı önereceğim, sonra ötekileştirilen olacam:) İlk aklıma gelen bu hoca oldu, çünkü youtube'da her tür soruya cevap şeklinde kısa kısa videoları var, peşpeşe dinleyin. Tam ve doğru cevap alırsınız. Daha yumuşak geçiş isterseniz kıymetli biri olan Osman Nuri Topbaş'ın videolarına bakabilirsiniz. Ya gidin cübbeli' yi bile dinleyin. Adam alim, komik tamam ama söyledikleri de doğru. Rahmetli Tahir Büyükkörükçü hocanın sohbetlerini bulabilirsiniz. Çok çok kıymetli bir büyüktür. Allah rahmet etsin. Erkam tv var youtube'da oradaki hocaları dinleyebilirsiniz. Her telden var diye dedim. Şimdilik aklıma bu isimler geldi.


  • halboyle  (02.04.22 05:08:24 ~ 05:19:10) 
Dinlemeye başlamadan önce o isimi google'a yazın, isminin yenına reddiye kelimesini de ekleyin.

Örnek; "john bloor reddiye"

Bir ya da birden fazla hoca, alim, din adamı John'a reddiye yaptıysa bir gerçekliği olabilir.

Hemen reddiye yapıldı diye John'u da çöpe atmayın, reddiye yapan kişinin argümanlarına bakın. Reddiyesinde ayet ve hadislerden deliller getirerek John'un söylediklerinin yanlış olduğunu ispatlıyorsa reddiyede haklıdır.

Günümüzde 6 olan imanın şartını 5'e hatta 4'e indiren sözde hocalar var, bunların arasında doçent, prof. ünvanlı akademisyenler bile var. Namazı 3'e indiren, kafasına göre dinde reform yapan sözde hocalar var.

Şunu asla unutmayın; dinimizi bozmaya çalışan güçler bunun için papazları hahamları görevlendirmeyecek. Dinimizi bozmak için hoca sandığımız insanlarla çalışacaklar, dinimizi hocalarla bozmaya çalışacaklar.

Çok sıkışırsanız bizzat Atatürk'ün kendi telkinleri ve isteği ile Elmalılı Hamdi Yazır'a yazdırılan kuran tefsirini okuyun, ama yanında yine mutlaka Yine Atatürk'ün Elmalılı Hamdi Yazır'a tercüme ettirdiği Buhari'nin tercüme hadis kitabını okuyun.

Bugün hala bu kaynaklardan çok daha iyi kaynak yoktur desek yalan olmaz, hayır günümüz sözde hocaları bu işi Elmalılı Hamdi Yazır'dan ve de ona onay verip bu kitapları yayınlatan Atatürk'ten daha iyi biliyorlarsa buyurun dinleyin onları.
  • John Bloor  (02.04.22 09:56:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.