[]

Masaustu Hoparlor Tavsiyeniz? Presonus / JBL / Pioneer / Edifier / Kanto

Merhaba,

Muzik dinlemek icin bir masaustu hoparlor cifti almak istiyorum. Buyuk cogunlukla muzik (rock/pop-rock agirlikli) dinlemek icin alacak olsam da zaman zaman evde kendim amator olarak yapacagim kayitlara da referans olmasi icin aktif studyo monitorlerini arastirdim.

Masam kucuk, odam orta boyutta. Hoparlorleri de masama kollarimi 45 derecelik aciyla uzattigimda dokunabilecegim sekilde konumlandiracagim. Ses yuksekligi benim icin onemli degil fakat genis "sweet spot" benim icin cok onemli cunku odamin ve masamin konumu sebebiyle hoparlorlerin tweeter suruculerinin kulak hizamda olmasi mumkun degil, gogus/omuz hizamda olacaklar.

Edifier hoparlorler studyo monitor olarak neredeyse hic tercih edilmeseler de hem amazon'da cok populer, hem de forumlarda muzik dinleme keyfi bakimindan siddetle tavsiye ediliyorlar. S880 modeli ya da R1700T modeli makul gibi. S1000 modeli aklimi celiyor ancak butcemi asiyor. aradaki farka degecegine emin olsam butcemi zorlayabilirim belki.
Edifier s880 - www.edifier.com
Edifier r1700 - www.edifier.com
Edifier s1000 - www.edifier.com

JBL 305P MK2 ve Pioneer DJ DM-40 hoparlorler kendilerine has waveguide tasarimlari ile benim icin cok onemli olan genis bir sweet spot vaadediyorlar. ancak bu vaad gercek mi yoksa sadece pazarlama hilesi mi, ona emin olamiyorum. pek cok video da izledim ancak artik youtuberlar da tarafli ve para karsiligi urun tanitimi yaptiklari icin guvenemiyorum.
jbl 305p mk2 - jblpro.com
pioneer dj dm-40 - www.pioneerdj.com

presonus aktif studyo monitorler ve diger ev studyosu ekipmanlari konusunda bilinen bir marka, ancak bazi yorumlar cok iyi bazi yorumlar cok kotu. bu biraz da beklenti ile alakali olabilir elbette. bu hoparlorler benim icin aslinda hacim olarak buyuk, gercekten bu alternatifler icinde en iyi ses bunda ise sartlari zorlarim.
presonus e5 xt - www.presonus.com

bir de, kanto yu4 hoparlorler cok ovgu aliyorlar. hacmen de kucuk olmasi beni cezbediyor acikcasi, fakat diger opsiyonlarin neredeyse 2 kati fiyata sahip. yani butcemi asiyor. yine de, bu hoparlorleri dinleme firsati bulmus, fikri olan suserlar goruslerini yazarsa cok makbule gecer. degecekse sartlari yine zorlarim.
kanto yu4 - www.kantoaudio.com

bu modeller disinda, sizin kullandiginiz/dinlediginiz/bilgidiniz marka ve model onerileri de cok makbule gecer.

 
logitech z333

daha bir hafta önce aldım, hakkını veriyor.
referans monitörü olarak kullanamazsın ama diğer her şey için pahalı markaların yaptığından eksik bir şey yapmaz.
  • durbidakka  (01.04.22 17:06:19) 
logitech z3e 2+1 set kullaniyorum su anda, ama ses dogal degil ve biraz da boguk (bassy dedikleri sanirim) geliyor.

ozellikle subwooferda hava deligi olmadigi icin bu modeli bulup ikinci el almistim, ancak umdugumu bulamadim. o yuzden su anda logitech almaya korkuyorum, yoksa bir ara aklimda z623 modeli vardi. dinlemem lazim almadan once.

sanki 2+1 sistemdense, 2.0 bir set beni daha mutlu edecekmis gibi hissediyorum.

mesela urbanears ralis bluetooth hoparlorum var, sesi -biraz fazla bass agirlikli olsa da- beni cok cok mutlu ediyor. aynisinin 2.0 stereo versiyonunu bulsam dusunmeden alirim. :)
  • faati  (01.04.22 17:50:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.