[]

Gösteri biter bitmez ya da henüz bitmeden salondan çıkan seyirciler

bugün bir gösteriye gittim, acaip emek gerektiren büyük ölçekli bir prodüksiyon, insanlar baktılar bitmeye yakın olmuş, sahnedekiler selam vermeye geliyor, kitleler halinde kalkıp giyinip çıkmaya başladılar. baya bildiğin daha alkışlamamışız bile, onlarca kişi çıkışa yöneldi. sahnedekiler selam verirken salonda o kadar az kişi kalmıştı ki aşırı üzüldüm. bu sizce sahnede konser, tiyatro veya dans sanatçılarını etkileyen bir durum mu? yoksa ödedi biletini defolsun gitsin bana ne mi diyorlardır? ben olsam aşırı gözüm takılır, akşam da kendime dert ederdim.

bana korkunç ayıp geliyor böyle şeyler ya:( dünya hassas kalpler için cehennemdir yemin ediyorum.


 
Hocam adamlar orada 2 saat performans veriyorlar bence onlar bile sonlara doğru bitse de gitsek diyorlardır hiç öyle olumsuzluk hissedecekleri sanmam. Ha olmasa iyi ama oluyor, çok da takılacak bir konu değil bence.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (31.03.22 23:07:44) 
Bence işini yapan kişilere (hem sahnedekilere hem de arkada o oyunun/gösterinin hazırlanmasından sunulmasına kadar çalışan her bir ekip üyesine) yapılan büyük bir saygısızlık. Mesele zaman olsa, zaten o tür etkinliklere katılamaz insan. Öyle bir etkinliğe gelebiliyorsa zamanla alakalı herhangi bir sorunu yoktur. Bu durumda da saygısızlık olduğunu düşünüyorum.


  • skzr  (31.03.22 23:10:02) 
Ben de kalıp alkışlardım ama sanatçıların pek etkilenceğini sanmıyorum. Sonuçta onlarda ticari amaç için ordalar.


  • ceketimi alip cikcam  (31.03.22 23:11:03) 
Sahne sanatlarının içinden bir üreticiyim.
İyi iş her zaman takdir görür, alkışlanır zaten. En ücra en “beğenmediğin” seyirci bile iyi olanı anlar. Türkiyede (ve elbette dünyada) o kadar berbat, 3. sınıf oyunlar, konserler, prodüksiyonlar var ki anlatamam hak ediyordur deyip geçiyorum. Sahne üstündeki de ulan neden böyle oldu acaba diye düşünsün ya da bıraksın, devam etmesin. Ayıp ama yalandan gaza getirmek daha ayıp.

Konserlerde bis diye bişey var mesela, beğenince bal gibi de alkış falan geliyor.
  • rewlack  (31.03.22 23:26:04) 
Sahne sanatlarinin bir olayi kalmadi, yeterince story attiysan cikiyorsun.
En son sanirim sertab konserine gittim, sahneden biraz uzaktim tam goremiyordum.
milletin elindeki telefonlardan daha net sekilde izledim.
Tum konser boyunca kaydi kapatmayanlar vardi.

Bir tane karikatur var ya, kitabi mi istersin kitapla cekilmis foto mu diyor.
Su an tuketici grubu eserle ilgilenmiyor zaten.
  • divit  (31.03.22 23:28:35) 
tiyatroda hiç görmedim böyle bi şey. hep alkışa kaldı millet.

ama dün konserde çoğu erkenden çıktı mesela. muhtemelen vestiyer sırası ve kapıdaki kalabalığa kalmamak için.

ben tiyatrocu olsam o alkışı baya önemserdim.
  • jelly bear  (31.03.22 23:46:34) 
ben de kötü bile olsa, emeğe saygıdan ötürü durulmalı diyen taraftayım fakat o anın içinde olunca herkes bencilce düşünüp, kapı çıkışında oluşacak insan trafiğine yakalanmayalım, koridorda sıkışmayalım, otoparkta sıra beklemeyelim, geç oldu hemen evimize gidelim.. gibi nedenlerle, bir an önce hazırlanıp çıkmaya çalışıyor. Yoksa gösterinin kalitesiyle doğrudan ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Ama deseydiniz ki mesela yarıda çıkan oldu, bitmesine 20dk kalan kalkıp gidenler oldu falan.. o zaman diyebilirdim beğenilmemiş diye.
  • ananiyimioguz  (31.03.22 23:55:49 ~ 23:57:20) 
gösteri sırasında zaten yeterince alkış, karşılık v.b. alıyorlar. sahnedekilere o yeter. selamlama işin laf olsun vakit geçsin kısmı.


  • halk  (01.04.22 09:21:22) 
para verip gelmiş olmak yeterince nezaket içeriyorken buna takılıp kalmamak lazım. oyuncu da allah değil insanların beğenmeme ve alkışlamama hakkı da var. oyun esnasında bir rahatsızlık verilmediyse gayet normal bir durum.


  • bohr atom modeli  (01.04.22 10:46:18) 
Bir üstteki arkadaş tüm içtenliğimle katılıyorum. O yazmamış olsa bire bir aynısını yazardım. Para verilip ortada alınan bir ürün var. Ürün kutsal değildir. Talep edenin sonradan beğenmeme hakkı var. Restoranda sipariş verdiğiniz yemeği bitirmezseniz usta gelip sizi ayıplıyor mu?


  • vaveylababa  (01.04.22 14:53:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.