[]

Yerleri seramikten parkeye çevirsek ev ısınır mı?

Ev giriş katı. Altı kapalı otopark. Kombi 65'de çalışmasına rağmen evin içi maksimum 17 derece oluyor. salonda yerler seramik. Parkeye dönüştürmek işe yarar mı? Herhangi bir deneyiminiz oldu mu?




 
madem yerleri değiştirebilecek durumdasınız, salona yerden ısıtma döşetseniz daha faydalı olmaz mı?


  • roket adam  (31.03.22 22:46:45) 
Parke ve altındaki şilte izolasyon sağlayacağı için faydası olur.

Yerden ısıtmaya çevirmek, çok daha karmaşık ve pahalı bir işlem, parkeyi ise mevcut taşların üzerine döşeyebilirsiniz.

Parke altı şiltelerin de farklı kalınlıkları var, daha kalınını seçerseniz daha da izolasyon sağlar.
  • burfak  (31.03.22 22:49:29) 
Yerden ısıtma kısa vadede bir çözüm olur. Bence sizin esas çözüm kaynağınız yere uygulanabilecek ısı yalıtımı. Sanırım parkede de bir nebze bile olsa bunu yapabiliyorlar. Ayrıca yerden ısıtma sistemi hem toz anlamında hem de ileride boruların çatlaması, patlaması anlamında büyük sorunlar çıkartabiliyor.


  • skzr  (31.03.22 23:12:15) 
büyük ihtimalle otoparkın döşemesine izolasyon yapmadılar normalde tavanına taşyünü ya da xps koyuyoruz soğuk olmasın rutubet yapmasın diye ya da yaptılar da yeterli olmadı. işe yarar mı yarar ancak üstteki arkadaşın dediği gibi yoğunluğu düşük başka malzeme koymalısınız. ne kadar kalın ve boş o kadar iyi.
seramiğin üstüne parke gelirse orası en az 1 cm şişer. kapı altını kesmek zorunda kalırsınız ilaveten kapı eşiğine geçiş çitası lazım olur kapı içerisi ile dışarısında kot farkı olacaktır. parmaklarınızı vs vurursunuz. seramikle parke aynı kalınlıktadır genelde. mm farkı oluyor sadece. o sorun değil.
ben olsam seramiği kaldırırım betona kadar. şap varsa şapı da kaldırırım ki vardır. altına bi xps ya da kendi kalın şilteleri oluyor (onun adı şilte eğil anlayın diye diyorum) onu serdirin üstüne de parke. ev sizinse tabii.
  • turbo sadık  (01.04.22 09:32:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.