[]

Tayyip Erdoğan-Diploma-Askerlik

Şimdi malum Tayyip Erdoğan'la ilgili bir üniversite-diploma olayı var ama aynı zamanda Tayyip Erdoğan askerliğini yedek subay-asteğmen olarak yapmış, bu üniversite mezunlarına verilen bir hak ama eskiden bu olay farklı mıydı üniversite mezunu olmayanlar da yedek subay olabiliyor muydu nedir şimdi bu işin aslı? Teşekkür ederim.




 
Cok eskiden beri var olan bir uygulamaydi. Lisans egitimi almis olanlar yedek subay secilirlerdi. Nufus ve mezun sayisi arttikca lisans mezunlarinin yedek subay secilme ihtimali dustu. O senelerde hemen hemen her lisans mezunu yedek subay olurdu.


  • celebi efendi  (31.03.22 20:10:28) 
Tarih o kadar eski olunca hiçbirşey net değil işte. Mesela aynı tarihlerde 3 tane makaleyle Profesör ünvanı almış tonla akademisyen var ortada. Adam profesör ama tez merkezinde doktora tezinin kaydı yok mesela, falanca kütüphanede bir kopyasının olduğu rivayet ediliyor sadece. Şimdi internet var, otomasyon sistemleri var, herşey takip ediliyor, en ufak bir usülsüzlüğe yer olmuyor böyle işlerde. O tarihlerde şubeye bir kağıt gönderirsin geçici mezuniyet belgesi diye, oradaki memur o belgeyi kayda alır, asteğmen olarak yapar gelirsin. Şimdi bin dereden su getiriyorlar her iş için.


  • drkayzer  (31.03.22 20:36:54) 
@drkayzer +1 haklı olabilir

Günümüzde bile bir arkadaşımıza adından dolayı (Sidar ismi) uzun zaman askerlik belgeleri gelmedi. Bu da merak edip şubeye gidince anlaşılıyor ki kadın sanıldığı için kendisine bildirim gelmemiş. Şubedeki memur da kendi inisiyatifini kullanarak 1 sene daha tecil verip zamanı gelince iletişime geçmesini söylemiş. Yani şu dönemde dahi bu tür karışıklıklar oluyor, memurlar inisiyatif alabiliyorsa o dönemde de pekala olmuştur.

Zaten bu Erdoğan'ın askerlik, okul dönemleri bence de çok garip. Onca çevresi olan birisinin geçmişi adeta puslu kıta gibi. Askerlik dönemi de şimdiki kadar kısa değil üstelik. Şimdi bile bedelli askerlik yapıp 2-3 hafta kışla görenin bir sürü tanıştığı insan, anlatacağı hikaye oluyor. Bunun bize anlattığı"Kantinci Asteğmendim ben". Bir de söylerken hoşuna gidiyor sanki. Rahat yerde askerlik yapanlara has o keyifli kurnazlık seziliyor gibi...
  • burka  (31.03.22 20:56:03) 
Yanlış hatırlıyor olabilirim ama o dönemde şimdiki iki yıllık bölümlerin karşılığı olan üniversite mezunları da yedek subay olarak askerlik yapabiliyorlarmış. İleri düzeyde demokrasi ve hukuk olan ülkemizde daha fazla şeyler yazmak istemiyorum. Bir kaç senemi devletimizin bedava tatil yeri hizmeti veren Silivri ziyareti bile tüyleri diken diken ediyor... :)


  • skzr  (31.03.22 23:07:18) 
Bu tartışmalara benim için eski bir chp milletvekili nokta koymuştu, hoca olarak Erdoğan'ın üniversitede derslerine girdiğini, bu konuda saçmalanmaması gerektiğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. (bulursam eklerim)

Cevabı göndermeden arayıp buldum, o hoca CHP milletvekili Sayın Aydın AYAYDIN'mış. Videosu var, şöyle diyor;

"CHP milletvekili Aydın Ayaydın: Erdoğan öğrencimdi, 4 yıl boyunca hem derslerine girdim hem sınavlarını yaptım"

Bunu yazarak vidoyu bulabilirsiniz.

Edit: Daha güzel bir açıklaması da var;

Ayaydın, Erdoğan'ı ve sınıf arkadaşlarını çok iyi hatırladığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sınıf arkadaşlarından biri de şu anda Marmara Üniversitesi'nde Profesör olan Mehmet Emin Arat, bir dönem rektör yardımcılığı yaptı. Sayın Başbakan'ın mezun olduğu tarihte, ihtilalden sonra YÖK kurulduğu için İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin ismi Marmara Üniversitesi olarak değişti. Bu nedenle Sayın Başbakan, 4 yıllık eğitim veren Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi diploması aldı.
  • John Bloor  (01.04.22 12:36:26 ~ 12:38:11) 
Benim dedemin olduğu yerde yapmış askerliğini. Dedemin askeri miydi bilmiyorum. Dedem üniversite mezunu olmasa yedek subay olamazdı der hep.


  • cilekli pasta  (01.04.22 13:52:57) 
Biraz araştırdım da 60'lı yıllara kadar lise mezunları da yedek subay oluyormuş sonra kaldırılmış, gerçi o dönemde lise mezunu anlayış olarak üniversite mezunlarına denk olabilir orada bir sıkıntı yok. Erdoğan 82'de askerlik yapmış, Enteresan geldi biraz. Yani internette Tip 1 dediğimiz resmi üniformasıyla fotoğrafları da var.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (01.04.22 14:10:48 ~ 14:16:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.