[]

Cultural fit ne demek?

Bi firmayla görüşüyordum. 3 tur teknik mülakat yaptılar, baya iyi geçti, yapamadığım soru olmadı. Arada sürekli espri falan da yaptım, güle eğlene geçti mülakatlar yani.

Ama en son "cultural fit" olmadığım için teklif yapmayacaklarını söyleyen bir mail attılar. İlk kez başıma geldiği için anlamadım açıkçası, niye "cultural fit" değilim? Ne demek bu?


 
Şirket kültürüne uyabilecek biri olmadığını düşünüyorlar diye anlıyorum.

Ya da mesela tüm şirket çok dindardır, sen biraz serbest gelmişsindir. Ya da tam tersi. Ama bu sadece bir örnek.

Bence ne açıdan uymadığını da sorabilirsin aklında bir şey yoksa.
  • zimbirik  (31.03.22 09:11:39) 
mülakatta tepkini ölçmek için bilerek kendi kültürlerinin dışında gözükmüşler ve sen de oltayı yutmuş olabilirsin.


  • gabe h coud  (31.03.22 09:14:18) 
Ya mail atıp sormak istemiyorum çünkü söyleyecek olsa zaten yazardı diye düşünüyorum. Çok böyle "hiçbir şey söylemeyen" bir mail atmışlar :)

@gabe olabilir valla ya. Çünkü CTO'nun falan blog'unu okuyup ona göre şerbet bile verdim. Oltayı farketmedim muhtemelen.
  • plutongezegendegilmi  (31.03.22 09:19:18) 
Aslında tersine bir durum söz konusu. Elendiğin bir mülakatta daha detaylı feedback istemek çok normal. Hatta daha iyi bir izlenim bırakmanı sağlar.


  • zimbirik  (31.03.22 10:53:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.