[]

Yavaşlık.. Browser'da donma meydana gelmesi

browserda swf'li videoları seyrederken, Portal 2d oyununu oynarken falan yavaşlıyor pc ve video doğal olarak. Bakıyorum o sırada CPU usage %70 ve üzeri seyrediyor. Kalp krizi geçiriyor adeta. çift çekirdekli oldugu halde hayvani kasılmasına anlam veremiyorum. yeni oldu bu olay. virüs,adaware cart curt taramalarına başladım elbette ama sonuç yok.. hdd nin %80 oranında dolu olması sebep olabilir mi? başka ne olabilir?




 
Flash scriptler işlemciye abanır bu doğal. Ama aynı oyunu önceden oynarken sorun yoksa, yani yeni oluşmaya başladıysa flash player'ı güncelleyin öncelikle. Ama bence asıl sorun browser'a kurulan bir add on veya toolbar'dan kaynaklanıyor gibi. Farklı browser'la da aynı sorun yaşanıyor mu test ederseniz sanırım daa doğru sonuca varılabilir...


  • crown  (29.10.07 09:30:18) 
evet gerek default tarayıcım firefox gerek ie de aynı sorun hasıl oluyor.
restarttan sonra hiç bişey yapmadan oyuna girince genelde düzgün çalışıyor, gayet güzel gidiyor ama bir bakıyorsun 5-10 dakika sonra feci yavaşlıyor. restart manyağı yaptıracak beni. ad block ve google toolbar var onun dışında add on yok sayılır firefox'da.

  • nihilanth  (29.10.07 09:33:11) 
Abi sanırım bu sorunu yaşamayan yok gibi. Az da olsa mutlaka bi yavaşlama, donma v.b. oluyor. Allah Flash'ı bilgiği gibi yapsın başka bişicikler demem.


  • colonizer  (29.10.07 17:51:56) 
aynı durumlarda, flashlı oyunlarda falan, bende browser'ın donmasını geçtim bilgisayar pes ediyor resmen.
ramin düşüklüğü de bir sebep olabilir.

  • nesilsiz  (29.10.07 21:23:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.