[]

Faiz olması gerektiği kadar yükseltilseydi TL hangi seviyede olurdu?

bunu hesaplamak mümkün mü? sanırım şu anda 14. mesela 20 olsaydı? tl dolar karşısında ne olurdu?




 
Faiz ile döviz kuru arasında sebep sonuç ilişkisi yok, korelasyon var (negatif). Faiz artsaydı kaç yatırımcı ne kadar dolarını Türkiye'ye getirip TL satın alıp mevduata yatırırdı bunu bilmek imkansız.


  • himmet dayi  (30.03.22 22:57:52) 
naci zamanı 19 idi faiz ve öyle kalsaydı, naci ağbal'da kalsaydı dolar bence şu an max 9,5 falan olurdu.

hesaplamak tabi ki mümkün değil ama naci piyasalara çok güven verip yapılması gerekenleri yapmıştı ve pandemi belirsizliklerine rağmen 8,30'lardan 7,2'lere çekmişti doları.
  • avatar is back  (30.03.22 23:05:25) 
tek etken faiz değil, öngörülebilirlik daha da önemli. arkadaşların söylediği gibi, Naci Ağbal kalmış olsa ve daha ekonomi bilimine uygun politikalarına devam etse muhtemelen 10 liranın altında kalırdı.


  • kaptankedi  (30.03.22 23:16:22) 
Fark etmezdi biraz baskilandiktan sonra yine patlayip devam ederdi hayatina.

Ekonomi bozuksa istersen %100 faiz ver yine gidip dolara basarlar parayi.
90'larda hepsini denediler yine de patladi.

Krizden sonra faizler %6'ydi ama dolar cosmuyordu.
Cok net hatirliyorum 5 sene once falandi faizin dusuklugune sinirlenip vadeliden alip dolara basmistim, 1 sene boyunca dolar ayni kalinca, yine dellenip borsaya basip batirdim rahatladim.
  • divit  (31.03.22 00:08:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.