[]

mahkeme tebligatlarının eski adrese gitmesi

selamlar,
bundan yaklaşık 2 sene önce sözlükte yazdığım bir entry için karakoldan arayıp ifade alınması gerektiğini söylediler. gittim ifademi verdim, "eğer davaya dönerse evinize tebligat gelecektir" dediler. eve de herhangi bir tebligat gelmediği için ben hayatıma devam ettim.

bu olaydan yaklaşık 1 sene sonra, eşim ve kızımla yaptığım bir şehirler arası yolculukta normal bir gbt sorgusuna aldılar ve hakkımda yakalama kararı olduğunu söylediler. meğerse konu davaya dönmüş ve ben mahkemeye katılmadığım için hakkımda yakalama kararı çıkmış. ancak sorun şurada ki benim bütün tebligatlarım 15 sene önceki, farklı şehirde olan öğrenci evime gitmiş.

yakalama kararı sebebiyle beni jandarma aldı nöbetçi mahkemeye çıkarttı. bu süreç yaklaşık 4-5 saat sürdü ve bu esnada eşim ve kızım dağın başında araba içerisinde beni bekledi.

adres beyanlarımda bir sorun yok. en basitinden bütün oy kullanma kağıtlarım mevcut yaşadığım evime geldi. bununla beraber çalıştığım iş sebebi ile her sene en az 4-5 defa müşterilerimize ikametgah gönderiyoruz. dolayısıyla adres bilgilerimde bir noksan olmadığımı biliyorum.

yani özetle ben mahkeme süreci boyunca ne kendimi savunabildim ne de arabulucu durumundan yararlanabildim. bununla beraber özgürlüğüm de elimden alındı.

bu noktada benim bir dava açma hakkım olur mu? eğer olursa nereye ve ne şekilde açabilirim.

teşekkürler.

 
Dava açabilirsiniz ama zararınız ve isteyeceğiniz tazminat konusunda daha bilgili birileri cevap verir...

Ben olayın nereden kaynaklandığı konusunda yazayım. Sizin TC kimlik numaranız ile Uyap'ta herhangi bir dosyaya taraf olarak eklendiğinizde sistemde görünen son adresiniz (uyap'ta görünen son adres) seçili olarak geliyor, sizi kaydeden memur özelillekli "Mernis bilgilerini güncelle" butonuna basmazsa güncel Mernis adresiniz eski Mernis adresiymiş gibi görünüyor. Siz Mernis adresinizle ilgili evrakları ek olarak sunup, daha öncesinde yapılan tüm tebligatların usulsüz olduğunu belirten bir dilekçe sunarsanız mahkemeye, belki süreci bir noktaya kadar geri alabilirsiniz ya da en kötü ihtimalle mahkeme bir karar verir, siz bu kararı üst mahkemeye taşırken yapılan bütün tebligatların usulsüz olduğunu yazarsınız...
  • arpaci kumrusu  (30.03.22 17:16:39) 
Dava açabilirsiniz ama açtığınıza değmeyebilir nereden açtım şu davayı deyip lanet edebilirsiniz. Bazen komik miktarlarda tazminata hükmedilebiliyor. Koruma tedbirleri nedeniyle tazminat diye arama yaparsanız bir miktar bilgi sahibi olursunuz. Haklı da olsanız ben de uğraşmamanızı tavsiye ederim. Ama usulsüz tebligatlar nedeniyle mevcut davadaki aleyhe durumları düzeltebilirsiniz o ayrı mesele. Sadece ayrı bir dava açmak için uğraşmaya değmez demek istedim.


  • bayc  (30.03.22 17:37:21) 
@arpaci kumrusu: dediğin gibi muhtemelen. çünkü o şehirde interneti kapattırmayı unutan ev arkadaşım yüzünden icra dosyası gelmişti evime. ama işin komik kısmı o icra kağıdı bile istanbuldaki yeni evime gelmişti.

@bayc: mahkeme sonuçlandıktan sonra itiraz ettik ama hagb olarak sonuçlandı ve itiraz reddedildi. dolayısıyla o süreci geçtik ne yazık ki. ben şimdi bir avukata vereyim, o şekilde yürüyeyim diyorum.
  • teritori  (30.03.22 17:45:01 ~ 17:46:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.