[]

Duygusal sorunlarım hakkında

Sevgili duyuru insanları özellikle psikolojiden anlayanlar;

Duygusal olarak çok gel gitler yaşıyorum.

Bir gün çok güçlü kendimi seven özgüveni tam biriyim.
Diğer gün içime kapanıyorum kimseyle konuşmak istemiyorum.
Başka bir gün ise kendimi çok değersiz, çirkin, zayıf hissediyorum.

Ayrıca 3 yıl önce bir kız meselesinde yediğim ret cevabından sonra artık her şeye korkarak yaklaşıyorum. Olumsuz bir cevap almaktan korkuyorum. O yüzden kimseyle duygusal anlamda bir iletişim kurmuyorum. Herkesten onay almaya çalışıyorum bişey yaparken. İnstagrama bile fotoğraf atarken defalarca düşünüyorum, attıktan sonra kim beğendi kim beğenmedi tekrar tekrar kontrol ediyorum. Aramın iyi olduğu bir arkadaşım beğenmediyse üzülüyorum.

Sizce tıbbi bir tedavi almam gerekiyor mu ?

 
Evet hocam tıbbi değil fakat bi psikologa gitsen iyi olur buraya yazdıklarının ekran görüntüsünü al ya da deftere kağıda yaz unuturum heyecanlanırım diye düşünürsen aynen bunları söyle bu sebeplerden geldim de, yukarıda yazdığın kaygıları bir çok insan yaşıyor gayet insanca


  • freebird5406_2  (30.03.22 15:38:31) 
bipolar tanı kriterlerine uygun bir kişiliksiniz. psikolog artı psikiyatri gerekebilir.


  • mikahakkinen  (30.03.22 15:40:23) 
tam doğru sonuç mmpi testi ile çıkar. bipolar tanı kriterlerini sağladığınızı düşünmüyorum. bipolarda günlük değişimler değil dönemsel değişiklikler olur.

insan spektrum olarak zaten hep dalgalı bir hareket halindedir. her gün iyi hissedilmez.

s eğrileri konusunu araştırın isterseniz. psikoterapi yardımcı olabilir ama başarısızlık hissinin verdiği ruhsal değişim gibi gözüküyor.

mastürbasyon bağımlılığı yada sk mastürbasyon varsa çöküntü daha da artabilir.
  • alp9900  (30.03.22 15:46:28 ~ 15:47:50) 
psikolojik bir sıkıntı var evet ama bipolar kadar ağır olmayabilir. hafif depresyon, anksiyete tarzı şeyler de olabilir. bir psikoloğa gitmekte fayda var. gerekirse psikiyatriye yönlendirip ilaç kullanmaya başlayabilirsiniz.


  • rose parks  (30.03.22 22:35:58) 
bütçen varsa iyi bir psikolog ile devam etmelisin, yoksa daha dibe gitmek yerine okuyup öğrenerek kendini geliştirmeli ve sorunlarını anlamaya-düzeltmeye çalışmalısın.


  • orpheus  (31.03.22 11:49:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.