[]

Vefat eden babanın emekli maaşının kızları arasında bölüştürülmesi

selam SGK uzmanları,
şimdi efendim benim bildiğim evli olan kızlar vefat eden babanın (SSK emeklisi) maaşından bir pay alamıyorlar. ben öyle biliyorum. lakin geçen gün sgk'dan emekli olmuş bir vatandaş geldi dedi ki; hayır hepsi alır evli de olsa alırlar. 3'e bölünür, gitsinler dilekçe versinler dedi. bir şey mi değişti kanun falan?

örnek tablomuz şöyle ki; vefat eden baba (dedem)'nın kız çocukları:
1-)büyük teyzem (çalışmıyor, eşi öldüğü için ve ölen eşinin maaşı daha düşük olduğu için dedemin maaşını tercih etmiş ve bu maaşı alıyor)
2-)annem (evli, çalışmıyor)
3-)küçük teyzem (evli, çalışmıyor)
4-)en küçük teyzem (evli, hemşire, çalışıyor)

şimdi bu sıralamada 4 numara zaten alamıyor, almamalı da zaten. lakin o vatandaş aklımı karıştırdı. şimdi 2 ve 3 numara vefat eden babalarının maaşından herhangi bir pay alabilir mi alamaz mı?

 
Hayır alamazlar, zaten bu yüzden dümenden resmi olarak boşanıp maaşı alıyor şark kurnazı bazı vatandaşlarımız. Remi olarak boşanıyor ama aynı evde karı koca yaşamaya devam ediyorlar, sırf babadan kalan maaşı almak için.


  • John Bloor  (30.03.22 15:31:08) 
hayır alamaz


  • sta  (30.03.22 15:33:13) 
Sorunuzun cevabı değil ama, parantezden dolayı eklemek istedim. Anneannem hem dedemin hem de ölen oğlunun maaşını alıyordu. Bunun koşulları nedir, nasıl oluyordur bilmiyorum ama büyük teyze eşinin maaşını da alabilir belki.


  • kobuzchu kiz  (30.03.22 15:41:53) 
Nein, alamaz. Ama alan hem babasından hem de eşinden olan maaşı alabilir.


  • giovanne  (30.03.22 17:44:40) 
tablonuzdaki 1. seçenek için belli dönemlerde farklı cevapları olduğundan karışık olması normal ama evli biri babasından maaş alamaz.
ancak eşin vefatı durumunda hem baba hem eşin farklı sandıklara tabi olduğu dönemlerde ikisini alabildikleri dönemler var örn. baba Emekli sandığı eş bağkur ise alır ama vefat tarihinin 5510 dan önce olması lazım vs.

dedikleri gibi evli biri babadan maaş alamaz ve alamadıkları için muvazaalı boşanma dediğimiz husus çok fazla yaşanıyor.
  • windymimas  (31.03.22 09:45:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.