[]

İkinci kez destek istemek

Bir yakınım var. Vaktizamanında çok sıkışık bir zamanımda tüm geri ödeme ısrarıma rağmen karşılıksız bir maddi destekte bulunmuştu. Desteği ben istememiştim; durumumu anlayınca kendisi güzel bir dille destek olmayı teklif etmişti. Bir gün ben de düşersem sen de maddi manevi yanımda olursun zaten demişti. O dönem için pek büyük sayılamayacak bir meblağ idi.

Şimdilerde ise birinden destek almadan kendi başıma altından kalkamayacağım bir yükün altındayım çeşitli talihsiz durumlardan ötürü. Böyle bir desteği maaşımın %75 ile muntazaman geri de ödeyebilirim her ay.

Uzun zamandır ek işler, ek gelirler vb.ne rağmen her yolu denememe rağmen birini beni düzene sokacak bir desteği olmadan kurtuluşum mümkün görünmüyor. Ve kimse bilmese de bu durum hayatımı alt üst etti. Psikolojim hiç iyi değil.

Bu kişiden bu sefer ben bir destek istesem mi? Böyle bir şeye hiç cesaretim yok. Başka bir çıkar yolum da kalmadı gibi görünüyor.

Çok kararsızım. Sizce ne yapmalıyım?

 
Iyi niyeti suistimal sinirinda bir istek. Eger ciddiyseniz ve karsi tarafin da durumu varsa bir odeme plani cikarin. Bankaya borc oder gibi odeyeceginizi taahhut edin.

Fakst maasin yuzde 75'i ile geri odeme cok da ayaklari yere basmayan bir teklif.
  • brkylmz  (30.03.22 12:29:58) 
eğer planlı bir ödemeyi kesinlikle kararlaştırdıysan tl faizi bazında senet teklif edebilirsin ilgili kişiye.

ben borç verdiğim zaman unutabileceğim miktarları veriririm. onun üzerine çıktıklarında ise karşı tarafın bir güvence ile gelmesini beklerim ne kadar yakın olursa olsun.

o sebeple atıyorum 100k tl mi isteyeceksin? ve bir yılda mı ödeyeceksin işte 120ktl /12 ayda 10k tl sana öderim ben bak bunlarda senetlerin.

demenin bence bir mahsuru yok özellikle karşı tarafın maddi durumu iyi ise.
  • duyurukullanıcısı  (30.03.22 12:38:25) 
İlk etapta kulağa kötü gelen bir şey, isteyeceğiniz kişi de bir ufak huylanır ama ödeme konusunda direkt tavrınızı koyarsanız, şu şu şekilde kısa vadede ödeyeceğim diyerek döviz şeklinde alırsanız parayı karşıdaki kişinin de şüphesi kalmaz gibi. maaşın %75'i ile ödeme fikri ise maaşınız 50.000 lira falan değilse pek iyi bir fikir gibi durmuyor. kendinizi yeniden bir darboğaza da sokmayın bu borç biterken.


  • furry burns  (30.03.22 12:40:03) 
Bence burada aslolan üç kriter var. Birincisi sizin karşıdaki insanda bıraktığınız intiba,
İkincisi karşıdaki insanla aranızdaki yakınlık derecesi (hem akrabalık hem de aranızdaki samimiyet)
Üçüncüsü istenen paranın miktarı.

Mesela istese canımı vereceğim akrabalarım (hem uzak hem de yakın) ve arkadaşlarım varken sokakta görsem bir yudum su vermeyeceğim akrabalarım var.
  • skzr  (30.03.22 13:13:30) 
O zamanki sıkışıklık bir süre sonra geçtiyse- ama geçtikten sonra karşılıksız demiş olsa da parayı vermeyi bir kez bile dile getirmediyseniz bence çok yanından geçmeyin.


O sıkışıklık hiç geçmediyse bu cevabım iptal tabii.
  • lcha  (30.03.22 15:11:00 ~ 15:11:53) 
@lcha, o sikisiklik gectiginde birkac kez teklif ettim odemeyi kabuk etmedi. Onun yerine destek olmak istedigi birine ben destek olayim madem dedim. Onu kabul etti. Ben de onun adina onun destek olacagi bir baskasina destek oldum.


  • celebi efendi  (30.03.22 15:33:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.