[]

Ev almadan önce bölgede kiralikta oturmak

Şimdi Fransa'da yaşadığım şehirde ev bakıyorum ara sıra.
Ya müstakil ev ya da iki katli falan apartmanda. Ne denk gelirse iste.

Bölge yaşadığım bölge değil tam, şehrin dışında ufak köyler diyelim. Bugün işe 10 dkda variyorsam bu şekilde 20 dkda varacagim.

Ben de şu an şehrin tam dışında, tek otobus ile 10 dk içinde şehir merkezinde olunabilen, etrafında her yerde ihtiyaç olunabilecek magazalar olan bir yerdeyim. Yani biraz daha sessiz sakin bir yere geçmiş olacağım (burada da ses yok da biraz daha hayat var tabi). Yasadigim yerin güzelliği iste şehir dışında ama şehir içinde gibi.

Diyorum ki acaba direkt böyle ev alma diyip girismeden o bölgeye taşınıp biraz yaşasam, baksam nasıl hayat sevecek miyim, hanım sevecek mi vs.

Bu mantıklı mi sizce? Yoksa tatava yapma satın al geç mi?

 
bence her iki durumda da çok ters bir komşu, evde izolasyon vb. problemler vs. denk gelmediğiniz sürece 1-2 yıl o bölge size yeni olduğu için iyi gelecek.
fransada ev alma satma konuları sıkıntılı süreçlerse ya da maddi açıdan sizi zorlayacak bir sürece giriyorsanız kiralayarak deneme yoluna gidebilirsiniz ama onda da en az 3 yıl oturarak bakın ki ilk iki yıl daha önce de dediğim gibi size hoş geçecektir.
al sat derdi yoksa memlekette alıp geçin beğenmezseniz tekrar taşınma yolu açık ne de olsa.
  • erty_ksk  (30.03.22 11:40:17) 
oralarda emlak alışverişi bizimki gibi hızlı ve kolaysa tatava yapma al geç denebilir. Aldın oturdun beğenmedin seneye satarsın deriz.

Ama bu işlemler zor ve meşaketli ise bi denemekte yarar var.
  • John Bloor  (30.03.22 11:41:54) 
Ben yaşadığım şehire yeni geldim, mahalleleri, semtleri pek bilmiyorum. 3 ay merkezde otelde kaldım, 6 aydır da daha sessiz bi semtte evdeyim.
İlk geldiğimde merkez çok mantıklı geliyordu, şimdi az çok şehri öğrendim, buralarda oturulur diye 3-4 nokta biliyorum, ev alırken oralara bakacağım.
Demem şu ki:
Ev almak istediğiniz bölgeyi biliyorsanız, hiç gerek yok ara masrafa, al geç.
Bilmediğiniz bir yerse, yeniyseniz ev tutup yaşamak mantıklı
  • Corc  (30.03.22 11:42:34) 
biraz size bağlı bu. benzerini yaptım, şehrin o kadar dışındayım ki markete yürüme 20 dk uzaklıktayım. ama çok mutluyum çünkü müstakil. çünkü çocuğum gürültü yaparken aman alttan üstten şikayet gelecek mi diye düşünmüyorum. köpeklerim var apartmanda bakmanın ve kalabalık muhitte yürütmenin zorluklarını yeterince yaşadım. o yüzden tenha bölgede yaşamak benim için cennet gibi. aynı şekilde kimsenin de gürültüsünü çekmiyorum. belki biraz bitişik komşu. ikiz villa pırablımz :') tabii burda fransa ve türkiye insan profilleri de önem kazanıyor olası yaşayacağınız problemler açısından. bahçe işlerine meraklıysanız dalından meyve yemek, kendin sebze yetiştirmek gibisi yok. bunların dışında sosyal insanlarsanız biraz insan görelim diyorsanız çok sıkılırsınız tam emekli hayatı çünkü bu.


  • pide  (30.03.22 11:48:54) 
@john yok ya Türkiye'deki gibi değil kesinlikle. Hem uzun bir süreç hem pahalı (satış da da pahalı). Bir de ev de çok yok zaten piyasada Türkiye gibi sürekli al sat dönmüyor.

@corc ev almak istediğim bölgeyi bilmiyorum. Yani isim olarak biliyorum, arabayla geçtim vs. Ama daha ne bir akşam orada bir restoranda oturmuslugum var ne orada oturan biriyle konusmuslugum ne marketinde alışveriş yapmisligim.
Misal etraf dağlarla cevrili ve daga çok yakın yerlerin kışın güneş almadığı bilgisini gördüm simdi. Bunun gibi şeyleri hiç bilmiyorum iste orada.

Bu arada ara masraf da total 2 bin euro falan olur taşınma+emlakçı. Yani yoracak bir masraf olmaz.
  • logisticsmanager  (30.03.22 11:50:59) 
Kiracilik maliyeti 2000 euroysa denenebilir. Baktiniz cok uzak, icinize sinmedi merkeze gecersiniz.

Kagit uzerinde 20 dakika azmis gibi gorunur ama her gun git gel yapinca 10 dakika ile arasinda daglar kadar fark oldugu anlasilir. Baktiniz 20 dk koymuyor, muhit de iyi, yardirabella.
  • brkylmz  (30.03.22 12:21:59) 
En fazla yarım saat uzaklıktaki bölgeyi de önceden biraz araştır bir zahmet. Ev tutmaya bile gerek yok, her gün gidilebilir.


  • osssy  (30.03.22 13:16:24) 
kiralik mantikli. sehir hayati seven insanlar icin kirsal basta cok cekici gelse de ozellikle belli saatten sonrasi eziyet olabiliyor. mesela yemek olayi, mesela market olayi, aksam gidip bir seyler iceyim dediginizde gidecek yer bulamiyor olabilirsiniz ya da donus iskence olabilir gibi gibi.
Etraf daglarla cevriliyse gunes olayi sikinti olabilir, iyice bir izlemek lazim.
biz 3 ay koy gibi diyebilecegimiz yerde kaldik, dag ile cevrili :) gunes yok, oglen acik market yok, sehire gidip gelmek iskence, pazar gunleri disarda hic kimse yok, aksamlari disarda yemek yiyecek yer yok. iskenceydi sehire tasindik. bence imkan varsa kiralik ile deneyin once.
  • 65 derece  (31.03.22 10:25:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.