[]

Emlakçıya kapora vermek (acil)

Yarın Rus arkadaşım için bir ev görmeye gidip 5000 TL kapora vereceğim. O 8 Nisan'da geliyor. Ev kirası 5bin depozito 10 bin. Kapora için 5000 istiyor emlakçı.

Adam parayı alıp 8'inde ben para almadım, ya da vermiyorum size evi/parayı denemesi için nasıl bir yol izlemeliyim.

5000 TL az para değil ve emanet.

 
Kapora verme.


  • nvidia  (30.03.22 00:17:01) 
kapora için de sözleşmeler var biz öyle bir şey imzalamıştık zamanında.

bir de zaten tutacaksınız evi belli ki, neden 5000 TL şartı koşuyor ki, pazarlık yapmaya çalışın en azından.
  • nıç  (30.03.22 00:22:55) 
Sözleşme imzalamak ve bu sözleşmeye istinaden ilgili emlakçının iban numarasına banka üzerinden açıklama kısmına "xxxx evi kapora sözleşmesine istinaden kapora ücreti" tarzında yazıyla EFT/havale yapmak en makûl ve en garanti yol olduğunu düşünüyorum.


  • skzr  (30.03.22 00:26:59) 
kapora dediğin ufak bir meblağ olur. emlakçı direkt komisyonunu istemiş, bence de vermeyin öyle kaçırılmayacak bir fırsat değilse. illa verecekseniz de online bankacılıktan havale/eft yoluyla gönderip açıklama kısmına detay yazarsınız.


  • hadsafhada  (30.03.22 00:27:08) 
Ev kiralamak için çok büyük bir meblağ o. Bi sakatlık olmadığından emin misin?
Aşırı talep olan bir yer ise olabilir gerçi.
Şözleşme ve banka havalesi ve havalede açıklama hanesi olayını çok güzel anlatmış arkadaşlar. Aynen öyle yap.
  • Mirket  (30.03.22 01:06:51) 
Sözleşme olduğu halde 3 yıldır 10.000 TL kaporamı alamıyorum. İcraya verdik, sonuçlandı. Emlakçının üstüne bir şey olmadığı için alamıyoruz da. Adam ölürse babasından kalan mallara çökebilecekmişiz.


  • neymis  (30.03.22 08:17:36) 
Onlarca araba aldım sattım bu yaşıma kadar, ona yakın ev sattım, bir kaç tane aldım, bir o kadar da ev kiraladım da kiraya da verdim.

Hiç bir zaman kimseden kapora almadım, kimseye de kapora vermedim. (yazınca hatırladım da bir iki tane saçma kapora muhabbeti olmuştu sanırım, onlardan sonra almama/vermeme prensibi edindim herhalde)

Bir şey alacaksam gider alırım/tutarım, bir iki gün sonra gideceksem ve satıcı kapora isterse "ben gelene kadar satılmış olursa kısmetim değilmiş derim, hayırlısı olsun. benim için ilanı kaldırmayın, gelince tüm işlemleri yaparım" gibi bir muhabbetim olur.

Bir şey satarken/kiralarken de talipli kişi "bizi x gün bekle, kapora yollayalım/verelim" derse almam kapora, ama iyi niyet için uzun bir süre olmasa da 3-5 gün opsiyonlarım onlara para almadan.

Satışa hazır bir ürün için kapora almak da vermek de saçma, sipariş üzeri üretilecek bir ürün için elbette normal, hatta kapora değil de yarısını vermek de makul.

Özetle, vermeyin kapora filan, gidin yapın sözleşmeyi tutun evi o zaman. Ha yok 8 nisanı bekleyecekseniz şansınızı deneyin. Ama daha yüksek komisyon alabileceği birini bulursa o evi ona verme ihtimali çok yüksek bilginiz olsun, size de "parayı yedim, gelin size bu değil de şu evi verelim" deme ihtimali de var.
  • John Bloor  (30.03.22 09:53:20) 
Banka hesabına yolla. Kiralanacak evin adresini, sahibinin adını ve “kapora bedeli” olarak yazıp yolla. Ev sahibine de yem at: “emlakçınız xx’e para gönderiyorum, bilginiz olsun” dersin. Ev sahibinden cevap gelirse yollarsın parayı.


  • yankee jumping  (30.03.22 12:57:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.