[]

Hangi Kredi Kartı

Hayatımda daha önce hiç kredi kartı kullanmadım. Aylık giderim 15-25.000 TL arasında değişiyor. Nakit çok az kullanırım. Gündelik hayattaki her şeyimi temassız banka kartıyla hallediyorum.

Son günlerde bir kredi kartı almayı düşündüm ve epey bir araştırdım ancak hangisinin bana göre olduğunu bulamadım.

Sık seyahat ediyorum. Bu nedenle mil önemli gibi geliyordu ancak miles and smiles kartlarında da genellikle taksit özelliği az oluyor gibi görünüyor.

Önümüzdeki günlerde harcamalarım artacağı için taksit de önemli. Bu konuda en kolay taksit bulunabilen kart garanti bonus gibi görünüyor.

Neyi önerirsiniz?

Bir de, Garanti Diji kartlarını anlamadım. Bu kartlarla harcama yaparken telefondaki app'tan QR kod okutup geçebiliyor muyuz? Apple Pay gibi?

Özetle bana hangi kredi kartını önerirsiniz?

Not: Kart aidatı ödeyebilirim.

 
ykb world


  • since1907  (29.03.22 22:31:50) 
ykb world


  • himmet dayi  (29.03.22 22:36:07) 
Mil kazanımı açısından en mantıklısı bence Garanti bankasının Shop and Fly kartı. Özellikle kampanyaları da takip ederseniz baya avantajlı olabiliyor.
Onun dışında Türkiye'de her posta geçmese de, ve yüksek kart ücretine razıysanız tabi ki American Express. Her ikisi de garanti bankası alt yapısında.

Onun dışında seyahat temalı, Yapı Kredi Adios önerebilirim.
  • tss  (29.03.22 22:36:32) 
Bonus/mil/puan kullanımı ve kazanımı açısından en bonkör banka Garanti Bankasıdır.

Kız arkadaşımda Ziraat Bankasının platinum kredi kartı var (devlet memuru ve maaşı yüksek olduğundan dolayı sanırım platinum vermişler) ama puan kazanmak neredeyse imkânsız. Bizim için en büyük artısı asistan hizmeti. Onu da kırk yılda bir kullanıyoruz.

Abimin İş Bankası klasik maximum kredi kartı buna ek olarak Maximiles kredi kartı var. İş Bankası Atatürk'ün mirası olmazsa bir kuruş para kazandırılacak bir kurum değil. Her şeyleri sıkıntılı, gerçekten birçok banka prosedürleri çağ dışı resmen. En basitinden abimin üzerinden anneme ek kredi kartı çıkartılacaktı, limit vs her şey abimin asıl kartına bağlı yani. Red ettiler sebebi ise annemin gelir belgesi olmamasıymış. Ve bunun saçma bir şey olduğuna banka nedense ikna olmuyor. Çünkü zaten limit, borç vs. hepsi abimin asıl kredi kartıyla ortak olacaktı, ek kredi kartının amacı da bu zaten. Neyse biz ne yaptık? Benim maaş hesabım Garanti Bankasında olduğundan hemen anneme ek kredi kartı çıkarttık.

Benim Garanti Galatasaray Bonus kredi kartım ve buna bağlı anneme çıkarttığım klasik Bonus kredi kartı var. Bonus flaş uygulamasıyla her türlü kategoride filtreleyebileceğin onlarca kampanya oluyor. Nereden baksan yıllık toplamda 500+ bonus kazanımım oluyor.

Babam şuan kullanmıyor ama iki sene evveline kadar cardfinans kullanıyordu Finans Bankasına bağlı bir kredi kartı. Onunda pek esprisi yok gibi bir şeydi, belki şimdilerde düzeltmişlerdir.
  • skzr  (30.03.22 00:14:06) 
garanti bankası ek taksit için 1.80 den değerlendiriyor faizini. söylemeden geçmiyim dedim


  • hunharca ben  (30.03.22 00:32:57) 
@hunharca ben, İş Bankası da 2.16'dan ek taksit yapıyormuş şuan. Her türlü Garanti Bankası daha makûl ve mantıklı gözüküyor soru sahibinin isteklerine göre.


  • skzr  (30.03.22 00:43:22) 
miles and smiles’dan çok memnunum ama özellikle thy ile çok uçmuyorsan ya da öyle bir planın yoksa tavsiye etmem. sadece thy’de geçiyor milleri ya da kısıtlı bi katalogdan alışveriş yapabiliyorsun.

iş bankası genel olarak çok iyi bir banka ama hem çok cimriler hem de kredi ya da kart vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. o yüzden onu önermem.

devlet bankalarının da geneli çöp. benim tavsiyem thy ile uçmuyorsan shop and miles olacak.
  • roket adam  (30.03.22 01:02:20 ~ 01:05:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.