[]

izleniyormuş hissi hakkında?

selam dostlar.

her yaptığınız şey başkaları tarafından izlenip, değerlendiriliyormuş hissi duyuyor musunuz?

daha çok çevrenin yaptığı aşağılama hissinin size yönetildiği gibi mesela.

diyelim bir türkü hoşunuza gitti ve dinliyorsunuz. bunu duyan birisi sizi avam olarak değerlendiriyor gibi. mesela şirket aracını kullanırken trafikte modelli araçların size traktör kullanıyor gözüyle baktığını hissetmek gibi. sevdiğiniz ve seri olarak satın aldığınız gömleği giyerken herkesin aynı şeyi hergün giyen zevksiz demesi gibi. sürekli bir davranışlar gereği yargılanıyormuş hissi.

 
Bi yaştan sonra uncool olmanın rahatlığını anlıyorsun ve bunları takmıyorsun


  • freebird5406_2  (29.03.22 21:47:25) 
(bkz: spotlight effect)

özgüveniniz düşük olduğu/yeni olduğunuz/farklı olduğunuz ortamlarda olabilir.
  • AlsterWasser  (29.03.22 21:48:37 ~ 21:49:06) 
@freebird +1
"Guilty pleasure" saydığım her şeyi saldım ben yıllardır. Çevrenizdeki insanlar, trafiktekiler falan sizin hakkınızda zannettiğiniz kadar derin düşünmüyor.

  • kobuzchu kiz  (29.03.22 22:15:27) 
hmm cevabim silinmis ve hic anlamadim neden silinmis.

"yani bizzat izleniyorsunuz ve yapmak istediğiniz avam olarak algılanan istekler var. hem onların gözündeki statüsünüzü korumak istiyorsunuz hemde bu avam isteklerden vazgeçmemek?"

isime geldigi gibi. Atiyorum isyerinde belli bir sekilde giyinmek istiyorumdur ama patronum begenmiyordur bu tarzi. giyinmem zira isin ucunda para var. yani gercekten somut olarak etkileme ihtimali varsa kendimi ona gore ayarlarim ama dedigim gibi sokaktaki adamin ne dusundugunun bana bir faydasi veya zarari yok.

bir de kendini elestriye actikca daha cok elestiri alirsin. ama "yok ben boyle gayet memnunum" kokusu saliyorsan zaten, kimse kolay kolay bir sey demez. en cekici sey kendine guvendir.
  • hot potato  (29.03.22 22:32:38) 
Bir dönem kendimi Truman Show'daymış gibi hissettiğim olmuştu.


  • put it in your appropriate place  (29.03.22 23:23:19) 
Valla sadece ergenlik yillarimda vardi bu his. O siralar tum amacim ne kadar cool oldugumu millete gosterme oldugu icin onu yaralayan her seyde 'ya X kisisi bunu gorurse/duyarsa' tarzi dusunceler vardi.

Misal rock-rap savasinin zirve yaptigi yillarda black metal falan dinleyip rape saydirirken, icimdeki gizli ceza fanina da engel olamiyordum. Hoparlorle metal dinleyip, kulaklikla ceza dinliyordum cunku birinin ceza dinledigimi duymasi benim icin skandaldi.
  • j r r tolkien hayrani  (29.03.22 23:34:18 ~ 23:34:58) 
Tüm bunlar özgüveniniz ile ilgili olan problemlerin sonucu gibi gözüküyor. Ama neden böyle hissettiğiniz, neden başkaları tarafından onaylanmaya bu kadar ihtiyaç duyduğunuz ya da onaylanmadığınız hissini bu kadar kuvvetli yaşadığınızın sebeplerine inmeniz gerek. Bunu da buradan alacağınız tavsiyelerle çözemezsiniz. Bence bunu bir psikolog ile görüşmeniz, bu sorundan kurtulmanın en iyi yolu.


  • thracia  (30.03.22 09:47:56) 
benim hakkımda ne düşündükleri umurumda değil.

bol bol rezil ol ve bu duyguyu aş. tavsiyem bu.
  • dafuq  (30.03.22 20:05:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.