[]

Speaking özel ders ile ilgili

Merhabalar,

B2 seviyesinde ingilizcem vardı ancak speaking kısmında çok zayıfladığımı düşünüyorum. Bu sebeple speaking yapabileceğim 3 platform üzerinden araştırma yaptım. Ancak maliyeleri de önemli olduğu için özel ders almak daha mantıklı geldi siz ne düşünüyorsunuz, kursa giderek özel ders almakla ilerleyebilir miyim?

Aşağıdaki 2-3. Paltformda 6 aylık programlar yaklaşık 10 bin tl ve saat olarak 30 saat bile etmiyorken 1. Programda 60 saat 6500 tl gibi bir fiyat ediyor. Dilersem zoom üzerinden görüşme imkanı sunuyor.

1 ingiliz kültür derneğinde özel ders almak
2 cambly de haftada 3 gün yarım saat speaking
3 konuşarak öğren platformunda haftada 3 gün 20 dk speaking

Bu arada işteyken yazışma dilinde ingilizce kullanıyorum. 3 ay kadar da ingilterede dil okuluna gitmiştim.

Özel derse ek olarak ingilizce alt yazılı dizi izleme, ingilzce haber okuma, kitap okuma, soeaking ve make up cluplara katılma gibi etkinlikler ile pekiştireceğim.

Sizce bu koşullarda ingilizcem gelişir mi?
2 ve 3. Maddelerdeki kafama takılan şey orada haftada 3 gün 2 gün hep ingilizceye maruz kalıcağımdan daha hızlı gelişirim diye düşünüyorum ama özel derste de bu imkan var aslında sadece ben kendim haftasonları sadece zaman agırmak istiyorum. Bu haldeyken bile gelişme kaydeder miyim?

Ayrıca İngilizce speaking özel ders alanlar var mıdır? Memnun kalmış mıydınız?

 
Bence native olan kişileri tercih etmek daha iyi olabilir. Hangisinde native varsa onu seçmeyi düşünebilirsiniz. Dil kurslarında native diye yutturulan ama native olmayan kişiler oluyor. Buna dikkat edin. Böyle bir şey duydum, okudum. Gelişmesine gelişir de grammar ve kelime bilgisine bakıyor biraz. Yani kelime eksiği varsa ne duyduğunuzu tam anlıyorsunuz ne de iyi cümleler kurabiliyorsunuz. Konuşma olayı bence büyük ölçüde temele bağlı.


  • dissendium  (29.03.22 21:14:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.