[]

Altının orijinal olduğunu anlamak

Tanesi 30bin civarından 2 adet 5i bir yerde alacağım. Kuyumcunun sahte satması falan ihtimali var mı? Mesela üsküdarda sahilde 20 tane kuyumcu var yan yana bunların en ucuz fiyatı vereninden alsam nerden anlayacağım gerçek olduğunu?




 
kuyumcu o riski göze almaz zaten öyle bir meslek tipi değil piyasada barınamaz, illa garanti olsun ve bi tık uygun olsun isteniyorsa kapalı çarşı ama değişme 3-5 lira için.


  • babafingo  (29.03.22 16:38:52) 
@babafingo, neyi değişmeyeyim? İlk kez istanbulda altın alacağım tırsıyorum biraz


  • mg3929  (29.03.22 16:50:24) 
kuyumcu o riski bal gibi alır.
tanıdığımız kuyumcu var ve sahte kuyumcuların altın iteleme olayını çok duymuş.
daha sık olanı ise 24 ayar değil 20 ayar yada 18 ayar altın satmak.

türkiyede yaşayıpda kuyumcu (yada herhangi bir insan) kazık atabilirmi diye sormanızda ilginç :) sahte para üstü bile verebilir.

kuveyttürk şubelerinden fiziki altın alın. ben öyle yaptım.
  • aslindasorunumpsikolojik  (29.03.22 17:10:27 ~ 17:11:05) 
kapalıçarşıdaki sarraflardan alın, hem daha uygun fiyata alırsınız.


  • nuisance  (29.03.22 17:23:32) 
Yanınıza bir küçük mıknatıs alın, altın mıknatısa yapışmaz. Önlem önlemdir, ama gümüş üstüne altın kaplama yapılmış sahte ile karşılaşırsanız bu işe yaramaz sanırım.


  • John Bloor  (29.03.22 18:13:31) 
Her ne kadar katılım bankalarına sebepsiz antipatim olsa da döviz ve altın ürünlerinde hakikatten çok iyiler. Bu katılım bankalarının içinde de (gözlemlerime ve çevremdeki insanların deneyimlerine göre) Kuveyt Türk katılım en iyisi. Belki alış maliyetiniz kuyumcuya ve piyasaya göre 100-200 lira fazla olur (belki de daha fazla) ama içiniz rahat eder. Aradaki maliyet farkını da "kafa" rahatlığına sayarsınız bence.


  • skzr  (30.03.22 00:36:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.