[]

Erkek Kedi İdrar Yolu Tikanmasi

Merhaba ,

Sokakta hasta diye bakımını üstlendiğim kisir erkek kedilerimden birinde idrar yolu tıkanması oldu.Bir haftadır veterinerde idi.Sonda takildi,kana idrar karışmış durumu kritikti.Bir haftada toparladı.Bugün eve geldi ama;hala sürekli wc'dw idrarıni yapmak istiyor.Damla damla kanlı halde yapiyor.

Ona uygun mamayi aldık.Kuru mamasını.Islak mama verdim hiç meyil etmedi bile.Purinol ver dedi 5 6 adet kadar.Gunde iki kez.Onun dışında ben ne yapmalıyım bilemedim.

Bu süreci atlatan hayvanınıza siz neler yaptınız acaba? Ne kadar süre zarfında olması gerektiği gibi idrarıni rahatça yapabildi.Bir hafta daha kalsa miydi dedim bugün gelince eve.

Başka bi kliniğe gitsen mi dedim.Diger klinikte idrar örneği için uygun test cihazı vs de yok.Burasi da küçük bi yer.Deneyimlerinizden bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim.

Simdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

 
kısırlaştırılmış erkek kedilerde çok sık oluyor. bizim kedide de oldu. veteriner sonda takıyor, idrar yollarını yıkıyor. sonrasında 1 haftaya yakın idrarında problem yaşadık. kum yerine bulduğu yere yapıyordu, idrarda kan oluyordu, 1-2 damla anca çıkıyordu vesaire. ama sonra düzeldi. 1 hafta zor geçti. çözüm olarak koltuk ve kanepelerin üzerine hasta bezi serdik, yatak odasını komple kapalı tuttuk.

sonrasında tekrarlamaması için 2-3 ayda bir idrar testi, düzenli takip ve uygun beslenme. biz 2 yıldır sıkıntı yaşamıyoruz ama devamlı çişinde problem var mı diye kontrol ediyoruz. idrar ph'ı uygun değilse ve mikroskopla bakıldığında kristaller görünüyorsa 1-2 hafta hill's marka özel mama yiyor. sonrasında ise yine hill'sin başka bir özel maması var ondan devam ediyor. bundan sonra hep özel beslenecek. biraz bütçeye zararlı oluyor, evet. idrar testi için de devamlı veterinere götürmenize gerek yok. her veteriner gidişinde sonda hoş bir şey değil. onun yerine kumuna gittiğinde ufak bir kap yardımıyla idrarını almaya çalışmanız çok daha iyi.
  • bellbane  (29.03.22 11:59:10 ~ 12:01:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.