[]

Instagramdan alışveriş yapıyor musunuz?

Ben hiç yapmadım ve çok güvensiz geliyor. Nasıl güveniyorsunuz? Ve para gönderme, kargo takip etme olayı nasıl oluyor?

İnternetten alışverişi 96 senesinden beri yapıyorum, sadece Instagrama özel bir güvensizliğim var. Haksız miyim?


 
engellemeye çalışmama rağmen annem yapıyor. sadece kapıda ödeme seçeneği var ise alıyorum diyor.


  • zgrydn  (28.03.22 21:47:33) 
shopier mağazası varsa yapıyorum.


  • deartheodosia  (28.03.22 21:54:15) 
yapmam hayatta. haklısın. kredi kartı kabul etmeyen yerden alışveriş yapmamalısın. kapıda ödemeye de güvenme. kargoyu alırsın içinden salatalık(örnek) çıkar. çok var böyle olay.


  • jelly bear  (28.03.22 21:55:39) 
Instagram'dan 3-4 kez sebze meyve aldım son iki yılda, baya hesaba havale yaparak. Sorun yaşamadım ya da kargo kaynaklı sorun olduğunda üretici/satıcı çok ilgilendi. Hepsi de uzun zamandır aktif, tarlasını bağını bahçesini de paylaşan ve bir şekilde güvenilir bulduğum ya da referansla ulaştığım satıcılardı.

Bir de sahaflardan yine havale ile kitap alıyorum Instagram'dan. Sahaflarla da hiç sıkıntı yaşamadım.

Fakat giyim, kozmetik, takı, dekorasyon gibi şeyleri Instagram'dan asla almıyorum, ona güvenmiyorum.
  • kobuzchu kiz  (28.03.22 21:59:12) 
Ben de yıllardır internet alışverişi yaparım. İnstagramdan sadece bir kez alışveriş yaptım. O da yanarsa da yansın diyebileceğim ufak bir meblaydı. Kesinlikle güvenemiyorum.


  • hrvl  (28.03.22 23:38:06) 
daha geçen hafta bizim imalatta çalışan ustanın biri 300 lira çarpılmış, onu anlatıyordu bana. trendyol vs varken güvenmem asla instagram satıcılarına.


  • not sure if serious  (29.03.22 14:04:34) 
Kesinlikle yapmıyorum. Trendyol, N11, GittiGidiyor bile güvenmiyorum.

İlk tercihim Amazon, sonra da Hepsiburada.
  • kaptankedi  (29.03.22 14:11:28) 
O kadar tecrübeniz varsa tartabilirsiniz bence güvenilip olur olmadığını. Yine de diğer platformlara göre riskli olduğuna katılıyorum.

Ben şimdiye kadar sadece 2 kere tasarım sweetshirt için yapmıştım farklı sayfalardan, hepsi de ilgilendi, sorun çıkmadı. Ama sorun olması dahilinde instagram nasıl bir güven sağlıyor bilmiyorum.
  • ananiyimioguz  (29.03.22 15:54:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.