[]

iPad ve kaleme nasıl alıştınız?

Arkadaşlar iPad’im var, kalemim var 2018 model pro.

Bunu makale okumak, Notlar almak, tek tek slaytların çıktısını almamak için almıştım. İki senedir çalışma hayatındaydım, şimdi yüksek lisansta lazım oldu. Ancak ben hala eski kafadan çıkamadım ve resmen slaytların üzerine, beyaz kağıda not almak istiyorum.

Kalemde cama yazıyor gibi bir hissim vardı, ipad’in üzerine o kağıt hissi veren büyük kaplamadan aldım, biraz daha iyi ama kalemle yazarken hala zorlanıyorum, cama yazıyor hissi geçmedi.

Siz nasıl alıştınız kaleme ve iPad’e?
Tek tek slaytları çıkarmak hem maddi anlamda bana külfet, hem korunması kolay değil -taşınsam gitsem kutularda yok olur-hem de enerji israfı. Bir şekilde alışmak istiyorum.

Nasıl alışırım?

 
Bol bol yazarak ve kaplama olarak paperlike kullanarak. Yine de olmuyorsa, olmuyordur, size göre değildir.


  • orient blue  (29.03.22 00:08:34) 
Sadece doku değil kullanılan uygulama da fark ediyor bence. Microsoft one note’a çıktı aktar diyerek not alıyorum çok memnunum sayfanın altına ekstra aralık ekleme olsun, kalem seçenekleri olsun daha gerçekçi bir çalışma alanı veriyor zira ipad kalemi ile gerçek kalem kadar ufak notlar alamıyorum ben. O zaman alanı genişletmek bir lüks oluyor.


  • kullanıcıadımbuolsun  (29.03.22 09:59:22) 
Ben sadece korumak için 9h cam taktım, kaygan, onunla bile yazıyorum alıştım.

Ama Notability uygulamasını kiraladım (yıllık 130 lira) özellikle yazı tanıma olayı iyi. iPad’in notlar uygulaması Türkçe desteklemiyordu en son (değişmediyse). El yazısını kopyalayıp worde yapıştırmaktan bahsediyorum bu arada.

Bir bölgeye zoom yapıp doldurma özelliği vs de var tabii.

Slayt işi için Adobe reader iş görüyordur sanırım ama pek kullanmadım. Senin aradığın şey yazma hissi gerçi, bence var olana alışmaya çalış. Birebir kağıt replikası beklersen zor.
  • nhk ni youkosu  (29.03.22 10:05:45) 
Arkadaşlar teşekkürler cevaplar için, ben de Good Notes ve Notability kullanıyorum ama sorunum kalemin ağırlığı olduğunu fark ettim. Ellerim küçük ve güçsüz, sanırım kalem bana ağır geliyor bu yüzden zorlanıyorum yazarken. O sebeple ergonomik tutucu alacağım kalem için.


  • damba  (29.03.22 11:25:49) 
Kalemin ağırlığı sorunsa bir de logitech’in kalemi var 400 tlydi birkaç ay önce ama şimdi ne olmuştur bilemiyorum. Daha ergonomik görünüyordu açıkçası çok arada kaldım hangisini alsak diye bir de onu deneseniz bir mağazada vs.? Belki o size çözüm olur.


  • kullanıcıadımbuolsun  (29.03.22 17:43:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.