[]

İş seyahetindeki giderler

Bu tarz seyahatlerde her şeyi yazıyor musunuz? Mesela 1 aylık yurt dışında bir yerdeydim, 5 euro'dan 2 kere araba yıkatmışım ama fişleri versem 3'ün 5'in hesabını yapıyormuş olacağım gibi geliyor, diğer taraftan cebimden 160 TL şirkete vermek de saçma geliyor. Bir de illa bunun gibi ufak tefek bir iki şey daha oluyor.

Nasıl yapıyorsunuz, alt limitiniz var mı?

Not: Uzman seviyesinde bir çalışanım, yönetici falan değilim.

 
COO 3-5 bakmadan yaziyor sen neden yazmayasin az para mi


  • eja  (28.03.22 19:02:20) 
valla yazarım niye yazmim ki?


  • jelly bear  (28.03.22 19:20:34) 
Valla ben çok devasa bi şirketin genel müdür yardımcılarının hatta yk başkanının yazdığı giderleri gördükten sonra aldığım çöpü bile yazarım.


  • mg3929  (28.03.22 19:24:21) 
alt limitim yok, şirket için ne harcamışsam toplamına bakar yazarım, sonradan unuttuğum 3-5 tl bişey olur peşine düşmem o ayrı.


  • amelie poulain  (28.03.22 19:26:35) 
Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birinde üç yıl çalıştım. Bir İtalya seyahatinde holdingin sahibi ile otelden fuar alanına giderken aynı taksiyi paylaştık; inerken ödemeyi o yaptı ve fiş istedi, 6 küsur euro gibi bir miktardı; ben indim taksiden, oldukça yaşlı bir adam olduğu için kapısını açtım, o fişi bekledi ve inince, çantasında diğer masraf fişlerinin yanına yerleştirdi. O günden beri 1 euro bile olsa yazıyorum.
Fişsiz de bazı masraflar olduğu için bazen örneğin 1000 euro'luk bir masraf föyünün altına Fişsiz 56 eur (bahşiş..vs) şeklinde yazıyorum, çok ufak tutarların tek tek fişiyle uğraşmaktansa o kalemin içine katmış oluyorum, makul olduğu için kabul ediliyor.

  • tiny penny  (28.03.22 19:55:14) 
büyükleri direkt yazıyorum. 100 lira veya 20 eur'dan küçükleri yılda bir kaç kere toplu halde yazıyorum. yazmadığım masrafların toplamı yılda 100 lirayı geçmez. fişi unutmuşumdur, kaybetmişimdir, işten çok kendi canımın isteğiyle masraf yapmışımdır, vs.


  • gabe h coud  (28.03.22 20:13:06) 
Şirket de arabayı niye yıkattın diye çingenelik yapacak bir şirket değildir heralde. Sen de şahsi işlerin için orada değilsin sonuçta.


  • Arthur Dayne  (28.03.22 20:37:51) 
her fişin fotosunu çeker ve yazarım. çünkü bugün değil 4 ay sonra tanımadığım birinin hesap soracağı tutar.


  • duyurukullanıcısı  (28.03.22 21:00:29) 
Çok seneler evvel benzer bir duyuru gelmişti. Birisi iş seyahatinde uçak beklerken aldığım kitabı bile ödetirim demişti o geldi aklıma.
İş yapmama engel bir durum yoksa, ne bileyim arabanın temiz görünmesi gerekiyordur o araba ile birisi alınacaktır özeni göstermek için, itibar için vs öyle durumda yıkatır ve fatura ederim elbet ama işe lazım bir durum yoksa yıkatmam da fatura da etmem haliyle. Yiyecek ve ulaşım desen kuruşuna kadar faturalandırırım da araba yıkatmak pek aklıma yatmadı benim.

  • cilekli pasta  (28.03.22 21:52:03) 
mümkün olduğunca yazıyorum.


  • sanal uyku  (28.03.22 23:10:04) 
İş ve iş yeri için yaptığım bir harcamaysa yazarım. Seneler önce evrak kargo masraflarını çok tutmuyor diye cebimden veriyordum. Departman müdürünün müdürü kargo masraflarını ne yapıyorsun diye sorduğunda tutar küçük diye kendim ödüyorum demiştim. Bana “sen şirketten zengin misin?” diye sormuştu. O gündün bu gündür kulağıma küpedir. Maaş bordronuza bakıp kaç saatlik çalışmanızın karşılığını hibe ettiğinize bakmanızı öneririm:)


  • boyalı kuş  (28.03.22 23:11:20) 
her şeyi yazıyorum. iş sebebiyle orada olduğum için kuru temizleme dahil tüm masraflarım karşılanıyor. sadece şahsi hediyeleri yazmıyorum.


  • roket adam  (29.03.22 01:00:43) 
uzman olarak ilk işe başladığımda ben de böyle düşünürdüm. sonra muhasebedeki arkadaşla konuştum, ona bahsettim "aptal mısın sen" dedi kız. bana genel müdürn yazdığı giderleri gösterdi. 15 sene öncesi, 2-3 liralık otopark fişlerini yazmıştı. o günden sonra girdiğim tuvaleti bile gider yazarım.


  • teritori  (29.03.22 10:11:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.