[]

Takım Çantasındaki Aletler

Selamlar ahali. Sıfırdan bir takım çantası yapmam gerekiyor.

İçinde mutlaka neler olmalı? Bunları böyle topluca satın alsam mı sizce?
Malum sitelerde içi dolu takım çantaları var. Yorumlarda kimi gömmüş kimi iş görür demiş ondan bilemedim. 13''-25'' arası modeller gördüm çantalarda. Bunların hepsi standart ev kullanıcısı için yeterli olur mu?

Genelde ikeadan alınan ıvır zıvırı kurmak ya da çok ufak tefek tamirler gibi standart ev içi işlerde kullanılacak.

İlk etapta aklıma gelenler: çekiç, yıldız&düz tornavida, pense, karga burun, falçata, metre, elektrik bandı

Sizin alıp kullandığınız hazır tamir seti gibi bişeyler varsa link atarsanız süper olur.

 
elektrik kalemi, şarjlı tornavida/matkap için uç seti, papağan pense (kalorifer vs için gerekli),su terazisi, duvar işi oluyorsa spatula, alyen anahtar seti
ps:malesefki tavan taban yamuk o kadar fazla ev gördüm ki, kibritsuyunun belirtiği gibi alttan üstten ölçü alıp astığım rafların yamukluğu, çamaşır makinesi üzerine kurutucu koyarken dengesizliği, banyo giderinin eğimini ters veren ustalar, klima montajı yaparken tahliye musluğunu, kalorifer peteğini dengesiz takan adamlar gördükten sonra su terazisi vazgeçilmezim oldu. Ayrıca o yokkende rijit bir şeffaf şişeye bir damla kabarcık bırakıp ölçü almışlığım çoktur.

  • akiskan  (28.03.22 17:12:08 ~ 22:22:34) 
Her şeyi kendi kuran; tamirini, geliştirmesini falan da kendi yapan bir kişiyim. Size gerçekten lazım olan tek şey elektrikli tornavida ve mümkünse uç seti. Manuel tornavidayla mobilyayı ya hiç kuramazsınız (vida yuvaları açık değildir mesela) ya da kurana kadar perişan olursunuz. Almışken de paraya kıyıp iyi bir şey alın. Bim'de falan satılanlar beş para etmez diyorlar. Bosch alın mesela evladiyelik.

Bunun dışında benim en çok kullandıklarım çekiç ve ingliz anahtarı. Nadiren alyan anahtarı, saatçi tornavidası seti, pense ve matkap (mesela matkap çok pahalı ve nadiren kullanılan bir şey olduğu için bende de yok, lazım olursa arkadaşlardan ödünç alıyorum). Çok nadiren de testere. Falçata, metre, elektrik bandı, tutkal, kroşe gibi şeyleri saymıyorum. Siz de benim vaktiyle yaptığım gibi lazım oldukça alırsanız hem kalitelisini almış olursunuz hem de boşa masraf etmezsiniz. Setlerin kaliteli olduğunu hiç sanmam.

Edit: Hepiniz su terazisiyle ne yapıyorsunuz lan :( Çok kıskandım. Ben de alacağım bir tane.

Edit 2: Sağ olun bilgilendirdiğiniz için @lazpalle ve @kibritsuyu. Şu yardımseverliği ve çocuksu erkek neşesini başka hiçbir başlıkta bulamazsınız. Erkeğin alet çantasıyla yaşadığı aşk bambaşkadır. Tevekkeli değil herkes sevgilisinden bahseder gibi takımlarından bahsetmiş. Alın size buram buram pozitif maskülenite.
  • yere dusup kirilan sarap kadehi  (28.03.22 17:13:24 ~ 19:19:14) 
yılların birikimi takım çantası sahibi olarak yukarıdakilere ilaveten.

allen anahtar takımı
açık ağız anahtar seti
cımbız
su terazisi
teflon bant
ayarlı pense

evet en önemli şeyi unutmuşum bende ayrı bir çantası olduğu için. uç seti ile beraber satılan şarjlı vidalama montajda hayat kurtarır.

hepsi size lazım olmayabilir tabi. fikir olsun diye yazıyorum. bende çektirme sekman pensesi gibi az lazım olacak şeyler de var.

yere dusup kirilan sarap kadehi'ne cevap editi: usta havası veriyor. şaka bir yana bir şekilde lazım oluyor. çamaşır makinesi düz dursun, mobilya kapakları çarpılmasın diye ayaklarına ayar çekerken vs.
  • lazpalle  (28.03.22 17:14:18 ~ 17:23:34) 
Ev kullanımı için ise çakma bir şarjlı matkap alabilirsiniz işinizi görür. Mutlaka olması lazım.


  • iddaaci  (28.03.22 17:17:57) 
Mobilya kuracaksan gönye al. Yamuk yumuk monte etmeni engeller. Metre dışında küçük ölçüler için çelik cetvel al. Metrenin ucundaki metal zamanla gevşiyor. Hatalı ölçersin.


  • dissendium  (28.03.22 17:23:51) 
hazır takım çantasını önermem. içinde hiç kullanmayacağınız şeyler de olur. en güzeli bir tane boş çanta alıp içini doldurmak. eksik alet fark ettikçe gidip onu da almak çok eğlenceli.

ayarlı pense veya boru anahtarı yazılmış mı göremedim. ingiliz anahtarı veya kurbağacık ile birlikte bulunsun. bir tarafı sıkarken dönmesin diye karşı tarafı tutmak için işe yarar.

biri küçük biri büyük olmak üzere birer düz ve birer yıldız tornavida, kontrol kalemi, pense, kargaburnu, yan keski, çekiç, ufak bir testere, falçata, şerit metre, kurbağacık ve ayarlı penseyi yukarıda saydım, içi çeşitli amaçlar için boy boy vida ve çivi dolu bir kutu, boy boy dübel, bir tane kurşun kalem, bir tane asetat kalemi.

şarjlı vidalama gerçekten hayat kurtarıyor. biraz torklu ve devirli, hatta darbeli model alırsanız çok sert olmayan duvarlarda matkabın işini de görüyor.

çeşitli yapıştırıcılar, koli bandı, maskeleme bandı, çift taraflı bant, elektrik bandı, ahşap tutkalı, derby, japon türevi hızlı yapıştırıcı, 4k epoksi, yapıştırdığın şeyleri tutsun diye ufak bir işkence seti, ısıyla daralan makaron (+ daraltsın diye çakmak), vida deliği daraltmak için kibrit, musluk contası, keten, teflon bant.

spatula, bir yaprak ince zımpara, en küçüğünden boya fırçası.

havya, lehim, sıcak silikon tabancası, soğuk silikon tabancası.

bunların hepsi tek çantada değil, temel aletler takım çantasında, vidalama, matkap, dübel vs, ayrı çantada, silikon milikon türleri dolapta, lazım olunca alıp götürmek üzere.

benim ev tamirhane gibi valla. çoğunu da kullanıyorum ha, illa lazım oluyor.

not: su terazisi ile en basitinden duvara televizyon, ayna vs. asarken düz durup durmadığına bakıyorsun. geçen gün bi de kumpas aldım, şerit metrenin yetersiz kaldığı yerlerde hassas ölçüm için.
  • kibritsuyu  (28.03.22 18:30:52 ~ 22:30:51) 
yıllarını bu işe vermiş biri olarak cevap yazayım, amaca göre bir set yapmak gerekir,
ev kullanımı içinse;
Kontrol kalemi
farklı çaplarda ikişer adet yıldız ve düz tornavida
pense
yankeski
kargaburun
ingiliz anahtarı
papağan pense(tesisat işleri için)
falçata
metre
elektrik bandı
teflon bant
su terazisi
kağıt bant
allen anahtar seti
küçük bir çekiç
klemens tornavida seti (elektronik cihaz v.b tamiri için)
Kablo bağı iki farklı ebatta
Ara kablo 5 mtlik falan

bende ekstradan neler var, bu malzemeleri elektrik, zayıf akım ve tadilat işlerinde kullanıyorum.
Multimetre, pensampermetre
rj45-rj11 çakma pensesi
vde tornavida seti
data kablo test ve takip cihazları
şarjlı vidalama, matkap, taş motoru
Kablolu kırıcı-delici, tilki kuyruğu testere
el testeresi, bıçkı
dübel vida çeşitleri
kablo pabuç, yüksük sıkma pensesi
eğe, spatula, mala
ara kablo 50 mt
anahtar setleri
tork anahtarı
manivela, levye

marka olarak da cetaform, elta, izeltaş bakabilirsin.
  • sealth  (28.03.22 19:22:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.