[]

İşten ayrılış sonrası SGK işleri

Bu ay içerisinda istifa ederek işten ayrıldım, az önce SGK ilişik kesildi diye de sms geldi. Gelecek ay Kanada'ya taşınacağım şimdi 13 yıl SGK girişim var, peki ben bunu devam ettirmek istesem nasıl bir yol izlemem gerekir? En azından prim yatırıp emeklilik vs hakedişim olsun boşa gitmesin o kadar emek.




 
(bkz: isteğe bağlı sigorta) diye bir şey var. sizin durumunuzda da uygun olur mu bir bakın.


  • inheritance  (28.03.22 15:20:59) 
Kanada'da ikamet ettiğiniz sürece isteğe bağlı sigortalı olamıyorsunuz maalesef. Ama daha sonra Yurtdışında çalıştığınız süreleri belgeleyerek, parasını ödemek koşuluyla (bkz yurtdışı borçlanması) Kanada'da çalıştığınız süreleri Türkiye'de çalışmış gibi değerlendirebiliyorsunuz. İsterseniz her yıl, isterseniz misal 10 yıl sonra yurtdışı borçlanması yaparak TR'den de emekli olabilirsiniz. Ama TR'den emekli olduktan sonra yurtdışında çalışıldığı tespit edilirse emekli maaşı durduruluyor. O yüzden genelde insanlar paraları emekli olmalarına yetecek gün satın alacak şekilde biriktiriyor. Günü satın da alıyor ama emeklilik talebini ya TR'ye dönmeye karar verdiğinde ya da her iki ülkeden de emekliliğe hak kazandığında yapıyor. Şu an 1 yıllık yurtdışı borçlanma bedeli (asgari) 27.010,80 TL.


  • nihayet  (28.03.22 18:21:16) 
Hanımefendilerin yurt dışı sürelerini borçlanabilmeleri için çalışma şartı yok. Onlar aynı zamanda ikamet ettikleri süreleri de borçlanabilirler.

Kadın olsun ya da erkek farketmez, eğer TC vatandaşlığından tamamen çıkılırsa yalnızca TC VATANDAŞI İKEN YURTDIŞINDA çalıştığı (kadınlar için... ve ikamet ettiği) süreleri borçlanabilirler.

Borçlanılan süreler 4/b (Bağkur) sayılır.
  • nihayet  (28.03.22 18:25:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.