[]

Askerlik Tecil - sadece 5 aycık mı?

Merhaba. Bahar dönemi için YL kaydımı yaptım. Normalde tecil temmuza kadardı. Kayıttan sonra 31 Aralığa kadar uzamış. Sadece 5 ay uzamış. 2 sene olması gerekmiyor muydu?




 
temmuza kadar olan tecil zaten otomatik olarak aralık ayına atıyor. senin yüksek lisans tecilin daha yapılmamış.

öğrenci belgen ile askerlik şubesine gidersen ya da öğrenci işlerine bu durum ile ilgili yazarsan tecilin yapılacaktır.
  • gottacatchemall  (28.03.22 18:17:12) 
Tecil daha yapılmamış. Zaten lisansüstünde okul yapmıyor bu işi, kendin ilgileneceksin. Ben bakaya kalmıştım mesela. Kısaca öğrenci belgeni alıp askerlik şubesine gideceksin, Yüksek Lisans'a girdiğini ve tecil hakkını kullanmak istediğini söyleyeceksin, ne yapılması gerekiyorsa yapacaklar oradan.


  • drkayzer  (28.03.22 18:28:23) 
@drkayzer, benim askerlik tecilini lisansüstünde okul kendisini yapmıştı. öğrenci işlerine hazır bir tecil formu göndermiştim maille, ertesi gün teciliniz yapılmıştır şeklinde cevap verdiler.

üniversiteden üniversiteye değişebilir.
  • gottacatchemall  (28.03.22 18:31:33) 
@gottacatchemall, ama talep etmişsiniz, maille göndermişsiniz, onlar oradan alıp ilgilenmişler. Lisansta siz birşey yapsanız da yapmasanız da kendiliğinden öğrenci işleri hallediyor, ama lisansüstünde kendi haline bırakınca yapılmıyor pek çok üniversitede. Sonuçta lisansüstünde 50 yaşındaki adam bile olduğu için kimin askerliği var kimin yok onun peşine düşmüyor kimse. O nedenle Yüksek Lisans'a yeni giren pek çok kişi yaşıyor bu problemi.


  • drkayzer  (28.03.22 19:14:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.