[]

Sıkıntılı bir ayrılık ve dava sorusu

Selam arkadaşlar,

Yakın bir arkadaşım bir hafta önce üç senedir beraber yaşadığı kız arkadaşı tarafından terk edildi. Buraya kadar bir sorun yoktu. Kız sıkıldım falan filan demiş. Olur böyle şeyler. Bunların evi ortak olduğu için bir de üstüne üstlük kızın şirket arabasının taksitlerini ödedikleri için bizim arkadaş oturup nasıl halledeceğimizi konuşalım demiş. Şirket kıza araba kiralaması için para veriyormuş, dilerseniz araba alın üzerinize demiş. Bunlar da kredi çekmiş, şirketten gelen parayı da eklemiş bir senedir kredi ödüyorlarmış. Kız biraz çekmiş, bizim eleman 160 bin çekmiş. 80’i şimdiye dek ödenmiş. Şimdi araba kesin kızın olduğu için bizim arkadaş, ben evden çıkmayayım, madem sen ayrılıyorsun, gel eşyalarını al, kendi parasını ödediğin her şeyi al, araba sende zaten ama benim 80 binimi ver kalan krediyi de öde demiş. Bu arada haftasonu şehir dışına gitmesi gerektiği için kıza, sonraki hafta hesaplaşalım diye mesaj atmış. Kız “bu hafta geliyorum, eşyalarımı alırım, seksen bini vermem, kredi senin sorunun demiş” çocuk şok tabi. Gitmesi gerektiği için evi bırakıp gitmiş, dün gece eve bir gelmiş ampülünden, bardaklarına, çay kaşığından nevresimine her şey gitmiş. Üstüne seksen bin tl ödediğiyle kaldı ve bildiğin kız kalan 80 binlik krediyi de bizim elemana bırakmış. Kredi sanırım direkt bankadan galeriye ödendiği için kızın üstüne olan arabada kullanıldığı aşikar bu konuda bir dava açılabilir mi? Ödenmiş seksen kurtarılabilir mi? Eşyalar için hırsızlık haneye tecavüz falan gibi davalar açılabilir mi?


 
Hukuki hicbir bilgim yok ama arkadasinizin yerinde olsam

1. Hicbir yazismayi silmem.
2. Kosarak iyi bir avukata giderim.
3. Avukat ile nelee yapabilecegimi konusurum, eger davayi kazanma sansim var ise avukatim ile bir mesaj hazirlarim, o mesaji atarim.

Mesajda da durumu belirtir, acik acik bu araba senin, ben senin icin kredi cektim, yarisini ben odedim, sen ayrildin, bana bu kadar borcun var, su tarihe kadar odemeni rica ediyorum. Ben de zor durumdayim vs gibi birseyler yazardim. Delil olmasi icin.

Eger yanit vermezse beni bilgilendirmeni rica ediyorum aksi takdirde hukuki yollara basvuracagim diye bir daha mesaj yazardim.

Yine yanit vermezse noter ile ihtar cekilebilir belki.

Yani ozet olarak daha dava bile acmadan bir sekilde borcu odemesi icin hukuki yollardan yola getirmeye calisirdim. Dava acarsam kazanirim uzlasalim tadinda blof yapardim biraz.

Kizin avukat vb. olmadigini varsayiyorum tabii :)

Banka kredisi taksitleri kimin hesabindan odenmis, arkadasiniz kendi odedigini kanitlayabiliyor mu?
  • la lykia  (28.03.22 10:42:35) 
kredi araç kredisi ise ödemesin ve araç hacze düşsün. oluyorsa tabii çünkü araba kızın üstüne anladığım kadarıyla.


  • naksidil  (28.03.22 10:56:28) 
valla ilk fırsatta bir avukata gitmek en mantıklısı, bence hiç beklemeden düzgün bi avukatla görüşsün.


  • roket adam  (28.03.22 11:03:50) 
polise hırsızlık ihbarı yapsın bence
avukat şart ayrıca

  • mantık  (28.03.22 11:10:05) 
Kredi anladığım kadarıyla çekilip direkt çocuğa bile geçmeden banka tarafından galeriye aktarılmış zaten. Araç sıfır a3 sedan. Şirket 1000 euro veriyor kiralama parası kız kredi çektirip sıfır a3 aldırıyor. Çocuğun maaş 10 bin falan kredi 7 bin. Bu nasıl bir haksızlık yani.

Kız avukat değil çok iyi bir ilaç firmasında aylık 40 bin liralara çalışıyor işin garibi.
  • wild honey suckle  (28.03.22 11:10:41) 
Direk avukata gitsin, isin icine avukat dava girince, utanmasi var ise kiz tavrini degistir. Ya da sirkete de bu durumdan bahsedegini soylesin arkadasiniz, biraz gururu varsa sirketde rezil olmaktan da cekinir


  • oscar  (28.03.22 11:11:40) 
direkt en agresif sonuca gitmeyin. önce mesajlarla durumu açıklayın, uyandırmadan durumu doğrular şekilde cevaplar alın. sonra icraya verin. avukata gerek yok bu aşamaya kadar. icra kağıdı geldiğinde, olumlu bir cevap gelmezse bir sonraki aşama şirketine gelip durumu anlatırım, demek. ve aynı anda avukata gidip durumu aktarmak.

ben olsam, davayla da alınmazsa, başka seçenekleri denerdim.
  • gabe h coud  (28.03.22 11:23:29) 
Kalan krediyi odemezse banka arabaya el koyup 3 kurusa satar.
Elemanin odedigi odeyecegi para da havaya gider.
Kiz arabayi kaybeder ama zarar verme acisindan yine karda olur.

Saglam tokatciymis valla.
  • divit  (28.03.22 11:40:48) 
hikayede acayip bi saçmalık var yalnız yani bi insan bu kadar salak olamaz diye düşünüyorum. 10 bin tl maaşı olan adam. 7 bin tl taşıt kredisi çektiyse zaten araba o arkadaşın üzerine olur. yok ihtiyaç kredisi çektiyse 24 ay sınırı var, 24*7 desen 168 bin lira yapıyor. 10 bin lira maaşla 7 bin lira ihtiyaç kredisi vermeleri imkansız gibi bir şey. ki 12 ay önce bu arkadaş muhtemelen 10 binden daha da az kazanıyordur, bir sürü zam almıştır o arada. eğer durum böyleyse bile sanki o ilişkiyi kızın geliriyle sürdürüyorlarmış gibi bi izlenim oluştu bende. kalan 3 bin lira ile ne yapacaksın yani.

işin sonunda eleman krediyi ödemeyebilir, arabaya el konulur, satılır doğru ama sonuçta bi daha arkadaşın uzunca bir süre bankalardan kredi falan alamaz. bence doğru yöntem bu değil.
  • roket adam  (28.03.22 12:50:17 ~ 12:54:41) 
Evet kızın geliriyle yaşanıyordu ama anladığım kadarıyla 160 bin tllik bir açık oldu onu da çocuk çekti gibi. Kredi detaylarına çocuğun anlattığı kadar hakimim ben de. Yani çocuk 7 bin kredi ödeyip 3 binle yaşamıyordu. Genelde her şey kız karşılıyordu ama buna çocuk kredi ödediği için karar verdiler yani kız kendi istedi. İşte sen öde o zaman 7 bin ben geçindireym gibi.

Bir de ev kira ve üç bin tl. Kiracı bizim eleman ama kefil kız. Bizim eleman da ben de kirayı ödemem (zaten 7+3 on yapıyor) o kefil o sorumlu diyor. Anlamadım ben de hiç .
  • wild honey suckle  (28.03.22 13:19:23) 
şey değil mi bu ya,
(olası bir kötü durumda) nafaka ödemekten kaçan adamın arapsaçına dönen durumu...

not: bu devirde babanla bile ortak olmayacaksın.
  • love and trust  (28.03.22 13:29:41 ~ 13:33:03) 
avukatla görüşsün ama bir bardak soğuk su içsin öncelikle. işler bayağı karışacak. evli olsalar bile malları ayırmak güç olacakken şu durumda o 80 bin tl’yi alması zor bence; dolandırılmamış bi şey yapmamış, gönüllü bir şekilde sevgilisinin kredisini ödemek istemiş ki hukuki olarak mal paylaşımı gibi bir durum da olamayacak. arkadaş da epey safmış, belirtmeden geçemeyeceğim.


  • deartheodosia  (28.03.22 15:52:53) 
Bu konu ne oldu ya? Geçen bi muhabbet sırasında anlattım, sonucu çok merak ediyorum.


  • austra  (15.08.22 14:49:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.