[]

Bir kira zammı sorusu daha

Herkese merhaba,

kira zam zamanım temmuz(temmuzda 2 sene olacak). Ev sahibi temmuzu beklemeden şimdiden %30 zam + kirayı elden almayı istedi. Ben de orta yolu bulmaya çalıştım ancak ben oturacağım dedi bu sefer de.

Ben de yasal süreci başlatın dedim. Sorularım şunlar:

1 - Dava mı açılıyor bu durumda, dava açarsa ücretler bana mı yıkılır? dava olmadan ihtarname çekebilir mi?
2 - Eğer dava olmadan ihtarname çekiliyorsa, bana ihtarname çekerse benim ne kadar sürede çıkmam gerekir? 7
3 - Ben çıktıktan sonra başkasına kiraya verirse, bana çektiği ihtarname benim dava açmam için yeterli mi?

 
siz kiranızı her zaman bankadan ödeyin ve zamanında ödeyin. erken zam yapmak zorunda değilsiniz. kirayı da vaktinde ödediğiniz sürece hiç bişi yapamaz.
haa diyelim ki ben oturacağım diyerek ihtarname çekti, sonra çıkmazsanız dava açtı. siz çıktıktan sonra başkasına kiraya verdiğinde uğradığınız zarar için siz de ona dava açarsınız. ihtarname çekmesi bile tek başına kafi. (ihtarda ben oturucam demiş, ama oturmamış. )
muhtemelen hiçbişi yapamayacak sadece bıkbık edecek
asla elden kira vermeyin
  • photo85  (27.03.22 23:16:37) 
Bence %30 zammi ve simdi baslatmayi kabul etmeliydiniz. Suanki sartlar ve piyasa dusunulurse ev sahibinizin haklilik payi yok degil ki ben kiraci olarak bunu soyluyorum


  • balpolen  (27.03.22 23:17:47) 
Elden kira vermeyin +1.

Anlaşmaya bakın derim. 200-300 fazla verin. Daha karlı çıkarsınız.

Sizi çıkarırsa kendi oturamaz falan diyenlerin gazına gelmeyin. Bir süre boş tutar sonra bir yolunu bulur.
  • nvidia  (27.03.22 23:20:48 ~ 23:21:50) 
@photo85 teşekkürler

@balpolen ben zaten ılımlı yaklaştım, hak verdim, ama öyle direkt tek taraflı da olmuyor, enflasyon ona yüksekse bize de yüksek. istediğinin bi tık altı olsun(1000 lira artış istediyse ben 750 teklif ettim diyeyim), seneye yine normal zamanda zam yaparız, bu seneki gibi bi durum olursa da yine öncesinde konuşuruz dedim. Daha ne diyeyim yani, ancak illa benim dediğim olsun tavrı olunca ben de restleştim, her ne kadar taşınma işi bana girecek olsa da ona da direkt o keyfi yaşatmak ayrı dokunur.
  • icerden cikan adam  (27.03.22 23:25:19) 
ben oturacağım dediyse kesinlikle yalandır. yerinize başkasını yüksek fiyattan bulmayı planlıyordur. oturmak istiyorsanız buyrun mahkemeye bildirin durumunuzu, diye belirtin. isterse ihtarname çeksin, ihtarname ile kiracı çıkarılamaz. anca mahkeme kararıyla çıkarılabilirsiniz geçerli bir mazereti varsa, karar sonucunda 6 ay süre olur diye tahmin ediyorum.
3 evet
zam senede bir kez yapılır, temmuzdan önce asla zam yaptırtmayın, temmuzda tüfe ne ise onu teklif edin. çok mırın kırın ediyorsa 100-200 arttırmaya bakın. fazlasına göz yummayın.
  • haistre  (27.03.22 23:48:33 ~ 23:49:28) 
İstediği zam kabul olmayınca ben oturacağım demesi yalan söylediğini gösteriyor. Kesinlikle elden kira vermeyin Tüfe oranından fazla zammı kabul etmeyin. Çok istiyorsa dava açsın. ben oturacağım deyince mahkeme "aa öyle mi otur tabi kendi evinde" demeyecek. öyle kolay değil o işler. Madem çirkinleşiyor, bırak sürünsün. Eninde sonunda çıkmak zorunda kalsan bile kardasın.


  • bayc  (28.03.22 02:02:25) 
İhtar çekmek ilk aşama. Çıkarmak için ikinci bir adım var. Onu da gerçekleştirmesi lazım. Sonrasında 3 yıl kiraya veremez. Verirse 12 aylık kirayı size ödemesi gerekiyor. Sadece ihtarla çıkarsanız hakkınız olmaz.


  • baal  (28.03.22 06:43:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.