[]

arabanın ön lastiklerini arka'ya takmak

geçen hafta oto sanayiye yağ değişimi için giderken yolda araba uyarı ekranında ''lastik şişiriniz'' diye bir uyarı geldi. sanayide bir ustaya götürdük usta havayı 36 bastı ( normalde 32 vuruyorduk ) ve ekledi araban 64.000 km olmuş ön lastikleri arkaya, arka lastikleri öne takarsan lastiklerin kullanım süresi uzar haftaya gel değiştirelim dedi.

böyle bir şey var mı? yaptırmamı önerir misiniz?


 
Evet. Böyle bir şey var. Arabanın çekiş durumuna göre (önden veya arkadan) çekişin olduğu lastikler daha çok yıpranıyor. Geçenler de ben de lastikçinin önerisine göre bu işlemi yaptırdım.

www.goodyear.eu
  • faithless  (27.03.22 20:23:54 ~ 20:25:11) 
36 nedir yahu? çok soğuk bir yerde falan mısın?


  • alperz  (27.03.22 20:58:44) 
@aplerz

standart değeri yok ki bu işin. benim eski aracın ön lastikler 38 mesela.

soruya cevap: ustanın dediği doğru. araç önden çekişli ise ön lastikler daha çabuk aşınır. ömrünün yarısında arka ön değişikliği yapmak iyidir.
  • himmet dayi  (27.03.22 21:55:27 ~ 21:56:44) 
evet var araban önden çekişliyse az yıpranan lastiği öne takarlar. ancak 50bin km veya 5 senede bir lastik değişmezi lazım. 64 bin lastik artık ölmüş önü arkaya takacağınıza lastik alın.


  • mikahakkinen  (27.03.22 22:19:01) 
himmet dayı ben hiç o kadar yüksek önerilen etiket görmedim binek arabalarda. hangi arabaymış o?


  • alperz  (28.03.22 06:53:33) 
@himmet dayi
standart değeri nasıl yok yav, var aslında. ama aracın sınıfına göre ve jantların büyüklüğüne göre değişiyor. genelde benzin kapağının içinde yazar basıncın kaç olması gerektiği.

  • ayin yazari  (28.03.22 09:51:23) 
@alperz

polo

Bana ait değil ama etikette şu yazıyor: store.donanimhaber.com

@ayin yazari

standart değeri yok derken aslında 'tek' bir basınç değeri yok demek istedim. Tabii ki aracın ağırlığına, lastiğin ebatlarına göre değişen standartlar var. "36 neymiş yav çok yüksek" demek mantıklı değil demek istedim. Çünkü 36 psi tüm lastikler için standart bir basınç değeri değil. Elektrikli scooter'ların da lastik basınçları 50-60 psi mesela. Yani lastik büyüdükçe basınç artar diye bir bağlantı da yok.
  • himmet dayi  (29.03.22 09:22:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.