[]

Telefonunuzu isteyene kullandırır mısınız

Bugün vapurda bi kadın sordu eşimi arayabilir miyim diye, kusura bakmayın dedim vermedim. Diksiyonu falan düzgündü soruş tarzı düzgündü ama veresim gelmedi güvenemedim. Sonra biraz ayılık mı yaptım verse miydim acaba diye pişman oldum. 5 sene önce havaalanında bi adama boş bulunup vermiştim sonra baya pişman oldum lan bu kimdi neciydi bi suça mı karıştım falan gibisinden.

Siz telefonunuzla birini aramak isteyene verir misiniz? Ben mi çok takıyorum acaba bu durumu?


 
Valla normalde veririm ama dediğiniz gibi kimin ne çıkacağı da belli olmuyor. Biraz ortamı, durumu ve insanı hızlıca süzer ona göre karar veririm sanırım.


  • ananiyimioguz  (27.03.22 19:28:15) 
istedigi kadar kibar, duzgun vs olsun vermem.


  • Kittie  (27.03.22 19:39:44) 
Ben veriyorum. Havaalanlarında çok sık karşılaştığım bir durum özellikle de dış hatlar kısmında. Türkiye'de de verdim, yurtdışında da verdim. Başıma bir şey gelir mi diye pek düşünmedim açıkçası o kadar şüpheci biri değilim. Genelde de 20 kere teşekkür edip geri veriyorlar çok büyük bir şey yapmışım gibi.


  • fraise  (27.03.22 19:42:50) 
Ben suça karışacak diye değil telefonu çalacak mı diye endişelenirim. Duruma göre verebilirim.


  • ceketimi alip cikcam  (27.03.22 20:03:45) 
acaba suça karışır mıyım acaba telefon çalınır mı diye düşünmek aklıma bile gelmez açıkçası. defalarca kullandırdım şimdiye kadar.


  • coldegezenkutupayisi  (27.03.22 20:07:47) 
vapur vs gibi yerlerde veririm ama yolda çevirip soran oluyor onlara vermiyorum. bir defa ayanın biri istedi yok dedim ama korktuğum için "kardeşim gel bizim oralara gidelim başkasından bulayım benim kontörüm yok" demiştim yok yok diyerek kaçmıştı


  • avatar is back  (27.03.22 20:10:33) 
Daha yeni, bir otobüs durağı yakınında bankta otururken Türkmenistan/Özbekistan civarından olduğunu sandığım bir göçmen çocuk rica etti. En çok olsa 21-22 yaşında. Ama epeyce efendi, mahcup olarak sordu.

İlk düşündüğüm şey, "telefonu alıp kaçsa yakalayabilir miyim" oldu. Ama çok yürümüştüm ve yorulmuştum. Koşmak istemediğime karar verdim.

Bir yandan da yardımcı olmak istedim. Dedim söyle numarayı arayalım. Söyledi, aradım ve hoparlörü açtım. Telefonu vermedim. Telefonu çok kibar, yaşlıca bir beyefendi açtı. Ona kısaca kendi telefonunun bakiyesinin bittiğini başkasından aradığını ve buluşacakları otobüs durağında olduğunu söyledi. Telefondaki ses de tamam evladım, orada bekle gelip seni alacağım dedi. Kapattık.

Hikaye bu kadar. Evet çekinirim.
  • kaptankedi  (27.03.22 20:12:12) 
Ben çok safım, hiç aklıma gelmez böyle şeyler, hemen al derim.


  • geçerkenugradım  (27.03.22 20:16:46) 
Asla vermeyin
Muhtemelen başınız ağrır

  • photo85  (27.03.22 20:34:16) 
vermem kontör yok derim.


  • ya ben lan neyse  (27.03.22 20:51:46) 
Kesinlikle vermiyorum özellikle bu fetö olaylarından sonra.


  • roket adam  (27.03.22 21:47:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.