[]

Heybetli ve bakımı çok kolay saksı bitkisi/ağacı önerisi

Merhabalar. Kütüphane ve koridorlarda boş köşe noktalarını büyük ve göz dolduracak şekilde saksı bitkisi veya ağaçlarla doldurmak istiyoruz. Ne tür bitkiler kullanabiliriz.
Mümkün olduğunca ucuz ve basit olsun ama yeşil bir görüntü verse yeter derdindeyiz.
Migrosta falan 5tlye satılan kaktüsler ile aynı mantıkta olacak ama çok daha büyük şeylerden bahsediyorum. Çiçek açması şartı falan yok.
Bonzai bitkisi gibi bir şey geliyor benim aklıma ama pahalıdır sanırım. Kapalı ortamda bakilabilecek 1 metre civari boya ulasan limon ağacı vb şeyler de olabilir.

Neler onerebilirsiniz.
Cicek olmasa da, şu tarz bir şey yaparsanız onlar da benzer etkiyi yapar diyebileceğiniz ucuz ve etkili başka önerilerinizi de alabilirim.

Bu arada söz konusu yer, bütçesi çok kısıtlı olan yeni yapılmış bir köy okulu.

Ayrıca, bu tarz bir durum için yardım eden, fidanlık, kurum, kuruluş ya da sizin tanıdığınız yer önerisi de alabilirim.

Lokasyon, İstanbul.

 
Dieffenbachia ve Monstera. İyi bakıldığında Zamia da iyi coşuyor.
Yalnız bunlar zehirli bitkilerdir, kimsenin yememesi lazım.
Bir de iç mekan palmiyeleri var.
Ficus türlerinden benjamin ve kauçuk bitkileri var.
  • beetlejuice  (27.03.22 13:37:17 ~ 13:41:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.