[]

Roboroc s5 max wifi bağlanma problemi? Ortak wifi ile oturum açma sorunu?

Merhaba, roboroc s5 max cihazımı wifiye bağlayamıyorum. Sebebinin şu olduğunu düşünüyorum. Apartta kaldığım için ortak apart wifisi kullanıyorum. Herhangi bir cihazla girişte tc ile oturum açmak zorundayım. Muhtemelen cihaz ilk bağlantıyı sağlıyor. Ama oturum açma kısmını yapamadığım için cihaz wifiye bağlanamıyor. Bu problemi herhangi bir uygulama ile aşabilir miyim? Çözümü nedir?




 
biraz teknik bilgi gerektirecek bir iş.

robotun wifi mac adresini bulmanız gerekiyor. kutusunda yazabilir. etiketinde yazabilir veya robotu bir modeme bağlayıp (başka bir modeme) modem ayarlarından bağlı cihazlar kısmından görebilirsiniz.

mac adresini öğrendikten sonra bilgisayarınızın wifi kartının mac adresini değiştireceksiniz. bunun için programlar var (bazı wifi kartlarının ayarlar kısmında da değişiyor) değiştirirken robotun wifi mac adresini gireceksiniz.

sonrasında bilgisayarla ortak ağa bağlanıp oturum açıp internete bağlanmış olacaksınız.

ardından robotla bağlanmayı denediğinizde robot bağlanacaktır çünkü ortak ağa robotun mac adresiyle dahil olmuş olacaksınız. ardından bilgisayarınızın mac adresini eskiye döndürebilirsiniz.

ancak bu geçici çözüm olacaktır çünkü ortak ağlarda zaman aşımı var. belirli süre geçince yine oturum açmak isteyecek sistem dolayısıyla robot yine bağlanmayacak.
  • mr.goodcat  (26.03.22 12:23:29) 
@mr.goodcat malesef pratik olmayacak bu çözüm. Her seferinde uğraşmak gerekecek. Teşekkür ederim.


  • Pleiades  (27.03.22 13:00:58) 
cihazınızın mac adresinin whitelist'e yani oturum açması zorunlu olmadan internete çıkabilen cihazlar grubuna alınmasını isteyin. pek tabii size öyle bir uygulama olmadığını söyleyebilirler ama bu teknik olarak gayet mümkün ve bunu talep edecek ilk kişi olmayacağınızı sanıyorum.


  • kaichi  (27.03.22 14:32:46 ~ 14:33:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.