[]

Stokçuluk yasak mı?

Bir üründen elimde yüzlercesi olsa ve şu anda fiyatı düşük olup ileride yükseleceğini düşündüğümden satmak istemesem, veya herhangi bir sebepten satmak istemesem bu yasak mı?

Birkaç yıl önce patateste olmuştu, şimdi şeker için haberlerde böyle cezalar yazılıyor. Raflarda değil depoda duruyordu vs. diye.

Gıda ürünlerine,, temel ihtiyaçlara özel bir kanun mu var yoksa bu konuda bir kanun yok, başka bir şekilde ceza mı kesiyorlar?

Mesela şeker değil de elimde yüzlerce bardak olsa, şimdilik satmayı düşünmediğim için depoda tutsam. Cam fiyatları artınca satsam, bu da suç mu?

 
Suç.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (25.03.22 23:04:57) 
Halki zora sokacak urunlere yasak.
Gidip cam bardak biriktirsen kimse sallamaz ama ortamda cam bardak biterse ve stoklarinda doluysa o zaman oyarlar.

Amerika maske stoklamis adamin maline el koymustu.
Herif koronadan once stoklamis bir sucu da yok aslinda, ama devletler isine gelmeyen her seyde sopayi cikarir.
  • divit  (25.03.22 23:51:33) 
Cam kritik bir şey değil. Ham maddesi bol. Ama devlet isterse yol bulur, denetleme yapar. Covid önlemleri de insan haklarına aykırıydı ama uygulandı. Uymayanlara ceza yazıldı. Stokçuluk suç ama denetleme yoksa bu ortaya çıkmaz.


  • dissendium  (25.03.22 23:57:36) 
ters açıdan bakalım, mesela İstanbul'da ev arzı sıkıntılı diye evi olup içinde yaşamayanlara (boş tutanlara) sat veya kiraya ver diye bir zorlama yapılabilir mi? Bu da bir çeşit stokçuluk aslında. (Hatta Kanada'da bu soruna karşı Trudeau yabancılara ev satışını 2 yıl durduralım gibi bir çözüm önermişti. Çinliler alıp boş tutuyormuş)


  • nhk ni youkosu  (26.03.22 00:03:04 ~ 00:09:24) 
kimse bardağı iplemez bence, bunlar niye depoda duruyor dendiğinde alıcı çıkmadı desen kim ne bilecek?


  • aslan2  (26.03.22 00:16:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.