[]

Emlak piyasasının durumu

Arkadaş Bodrum'da 4-5 aylığına 400 bin tl'ye sezonluk yazlık kiralamış havuzlu plajlı.
La bu nasıl fiyat?
Ne oldu bu emlak piyasasına?!


 
2020'de aylığına 50bin veren tanıdığım vardı. biz de aynı sene 7 bin 500'e kiralamıştık. Bu sene bizim kiraladığımız yerler 30-40 bin oldu.

Ha kiralayan var mıdır, belki bir aylığına evet. ama sezonuna 400 bin veren insan ya yabancıdır ve iyi kazanıyordur; ya da Türk ise çalışarak kazanmıyordur.

Gerçekten saçma rakamlar, ama Bodrum ne yazık ki öyle. Diğer tatil yörelerinden Bodrum'u ayıran en önemli özellik, İstanbul gibi bir metropolün her imkanının olması + cennet gibi tatil imkanı sunması. Başka güzel yerler de var ama alışveriş, hastane, postane imkanları çok sınırlı...
  • malheiros  (25.03.22 22:05:23) 
airbnb vs. ile millete kiralıyor da olabilir. 4-5 ay 400 bin tl dediğin 25 bin euro. Aylık verdiği para 6250 veya 5000 euro. Lüks vs. diye daha yükseğe kiralayabilirse baya kar bile edebilir bir ihtimal. Tabii elinde de patlayabilir.

Kendi için kiraladıysa, parası var ve böyle tipler var ki evler de o fiyata çıkmış. Bence herkes kafayı yedi bu arada evet ama millet fakirleştikçe birileri daha fena zengin oluyor işte.
  • nhk ni youkosu  (25.03.22 22:49:44) 
son 2 senede yazlık kiraları inanılmaz arttı. gelen çok ciddi bir digital nomad kitlesi de var. aylık 80 bin dediğin 5bin euro yapıyor, ucuz değil ama ulaşılamaz bir rakam da değil.

sahibinden’de çeşmedeki ilanlara falan bak dudağın uçuklar.
  • roket adam  (25.03.22 23:14:28) 
Gecensene gittigim tatile 1 ay once baktigimda 30bin liraydi.
5 gecesi 30 olunca sezonluk 400bin normal.

Bizim aklimiz yetmiyor ama onu 400e alip parca parca 2 milyona bile kiralar biraz cevresi varsa
  • divit  (25.03.22 23:45:14) 
fiyat uygun.


  • ehti  (26.03.22 14:58:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.