[]

bebek bezi öneri?

4 haftalık bebeğimiz var.
prima premium care pişik yaptı. sleepy'e geçtik ama sleepy natural ve bio natural'lerde de sızıntı oluyor. hepsinde 1 numara kullandık. henüz 4 kg kendisi.

piyasada bi sürü bez markası var. başka kaliteli markalar hangisi? memnun kaldığınız var mıdır?

 
Migrosun minies markasi.

Biz ilk cocukta bezden cok magdurduk. En pahalisini aliyordum aleeji yapuyordu. Hepsi alerji yapiyordu. Cocuk atopikti.

O zaman fiyati 16 tl olan minies denemistik. Ne alerji ne sizinti ne pisik. Cocugu onla buyuttuk. 2016 idi tarih.

Simdi ise sleepy daha uygun ve iyi diye onu kullaniyiruz yeni cocukta
  • celebi efendi  (25.03.22 14:41:08) 
Ben de premium care kullandım ancak pure serisi daha kaliteli imiş. Tuzlu olması problem değil ise denenebilir.
Prima pure ıslak mendillerinden çok memnundum ben bu arada.

  • cilekli pasta  (25.03.22 14:42:21) 
sleepy bionatural, baby turco, bebeland (şok markası). yeğenler yenidoğan değil ama bunları kullanıyorlar. kardeşim içeriklerine bakarak alıyor, dediğine göre hepsi doğalmış.

minies de kullandılar bir ara o aralar bozmuş sanırım. bantları (cırt cırtları) kısalmış, arkasındaki emici yüzey azalmış. sonradan düzelmişse bilmiyorum.
  • inheritance  (25.03.22 14:49:54) 
goon kullanıyordum ben, kalıpları küçülünce bıraktım şimdi. onu da deneyebilirsiniz. şimdi molfix bebem natural kullanıyorum o da iyi.


  • pide  (25.03.22 14:55:48) 
Bebek bezlerinde numaraya göre emiş kapasitesi değişebiliyor. 2 numarası iyi olan 3'te sızdırabiliyor ya da tam tersi.

Biz prima pure (yeni adı harmony) ile başlamıştık ama pişik yapmıştı ilginç biçimde.

Molfix Pure&Soft ve Goon Premium değişmeli olarak kullanıyoruz, memnunuz. Molfix Pure&Soft malzeme olarak da baya kaliteli duruyor.
  • iustitia omnibus  (25.03.22 15:22:13) 
bebek kaka yapınca ıslak mendille mi siliyorsunuz?

asıl pişik yapan şey bezden ziyade bebeğin poposunun silinmesidir. bebeğiniz katı kaka yapana kadar her bez değişiminde poposunu lavaboda yıkamanızı tavsiy ederim.
  • nuisance  (25.03.22 15:43:47) 
@nuisance başta waterwipes kullanıyorduk en doğalı o diye. sonra pamuğu ıslatıp onla silmeye başladık. bunların üstüne sleepy'ye de geçince pişiği kalmadı. sadece sızdırma sorunu oluyor. bi farklı bez daha deneyeyim dedim. olmazsa sleepy'den devam edeceğiz artık sızdırsa da.


  • contavolta  (25.03.22 15:52:40) 
@nuisance dediği doğru, pişik durumlarının en büyük sebebi ıslak mendil.

Sanırım en doğal ve pratik ıslak mendil sulasil gibi duruyor. Yakında bir kutu sipariş edip deneyeceğim.
  • iustitia omnibus  (25.03.22 17:27:48) 
dogdugundan beri prima, sleepy, molfix ve baby turco denedim. sleepy'den cok memnun kaldik neredeyse 1 yildir baska bez almiyorum. sizdirma isini de bedenle astik biz. yani o kullandigimiz beden sizdirdi mesela ama bir ust bedende sizma olmadi vs. sizmalar baslayinca bir ust bedene gecirdim hep kilosuna gore buyuk bile olsa. onun haricinde molfix'ten de memnun kalabilirsiniz sleepy'e epey benziyor bi de bedenleri piyasadaki ayni numaralara gore daha buyuk gibi hissetmistim, bi de onu deneyebilirsiniz.

bu arada dogdugundan beri banyo harici popo yikama yapmadik (cunku usengeclik) hep islak mendille sildik, o da sleepy. oyle kronik bi pisik sorunumuz da olmadi. ara sira pisik oldugunda sudokrem suruyoruz hemen geciyor zaten. bi de biz her bezde (sadece cis bile olsa) bepanthen pisik onleyici suruyoruz mutlaka. bizde pisigin olmamasinin baslica sebebi o bence. alerjik bi durumu yok ama bizim bebenin, belki hassasiyetleri olsa biz de silmez yikardik. bebek bakimi biraz deneme yanilma isi, tek bir dogrusu yok. sizin cocuga ne yariyorsa onu bozmadan devam edin :)
  • in vino veritas  (25.03.22 18:08:07) 
25 aylık hep prima pure serisi kullandık çok memnunuz


  • basond  (25.03.22 22:10:54) 
Ben baby turco alıyorum. Sızdırma ve koku pek olmadı.
Fiyatı da piyasaya göre çok uygun.
Trendyoldan bakın isterseniz.
  • kirmizipilotkalem  (26.03.22 08:29:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.