[]

Cocuk Doktoru Var mi? Kiz bebekte cok uzun boyla ilgili

29 ekim 2021 dogum tarihli bir kizim var. Bugun yapilan olcume gore 5.8 kg agirlik, 66 cm boy, 41cm bas cevresi var.

Saglik bakanliginin paylastigi verikere gore boyu %97 persentil ama bizimki tam 4 aylik degil. 4.8 aylik oluyor. Hemen hemen her ay 2cm boy aliyor.

Dunya saglik orgutunun persentik tablosuna gore 97'nin cim az altinda.

Devlik hastaligindan suphelenip acilen bir doktora goturmeli miyim?

Turk kaynaklarda 97 cikiyor ve 97 icin kimi kaynak bunun olagandisi oldugunu ve doktora gorunmeyi yaziyor. Yabanci kaynaklarda ise 85 ile 94 arasinda cikiyor ve nornal.

Sanirim yerli kaynaklar turk genetigine gore degerlendiriyor?

Sizce endiselenmeli miyim yoksa sadece uzun boylu bir kizimkz mi var?

Eli ayagi da buyuk tabii ama uzun boyuna yoruyoruz.

Simdiden tesekkur ederim cevaplar icin.

 
Endise ve mobilde olmamdan dolayi yazim hatalari icin ozur dilerim.


  • celebi efendi  (25.03.22 13:34:23) 
Öncelikle Allah bağışlasın, sağlıklı güzel büyüdüğünü görün inşallah.
16 yaşındaki kızımın kayıtlarına baktım. Tam 5 aylıkken 7,14 kg, 67 cm boy ve 41 cm baş çevresi varmış. Erken dönemlerde büyümeleri de bazen 4 cm bazen 6 cm. Bu çocuğun şimdi 163 cm boyu var, öyle çok uzun da değil yani. Ama ayaklar 40 numara o ayrı...
Diyeceğim telaşlanmayın. Arkadaşımın kızımdan bir yaş küçük kızının boyu persentile sığmıyordu. O uzun boylu oldu şimdi 174 gibi. Ayakları 41 numero - niye bu kızların ayakları böyle ben de bilmiyorum, ama dert etmiyorum. Hepsi öyle tanıdıklarımın.
  • SiyamkedisiZorro  (25.03.22 14:18:19) 
Mamayla mı besleniyor?


  • deartheodosia  (25.03.22 15:51:01) 
@derath; ssdece anne sutu ile besleniyor.


  • celebi efendi  (25.03.22 16:09:51) 
normal hocam. 62cm doğan yeğenim var. 4800gr dogdu


  • gatherer  (26.03.22 13:07:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.