[]

Araç ağır bakımı kaç km'de yapılmalı(buji, triger kayışı değişimi) ?

Seat leon dsg 2016 benzinli aracım var ve yıllık bakım zamanı geldi. Servisi aradığımda aracın 75.000 km civarı olduğu için ağır bakımının yapılacağını trigger kayışı buji değişimi olacağını ve 3900 tl civarı ücreti tutacağını söylediler. Şimdi bu ağır bakım olayını 1 sene daha ertelesem bu model ve bu km bir araçta sıkıntı yaşar mıyım yoksa servisin dediğini yapıp ağır bakımı hemen yaptırmalı mıyım ?

not: dışardan özel bir serviste de yaptırabilirim büyük ihtimal çok daha ucuza mal olur fakat araç dsg ve dsg sorunu olduğunda iyi niyet garantisi durumundan yararlanmak için yetkili servisi tercih etmek durumunda kalıyorum.


 
Ağır bakımı erteleyince iyi niyet garantisinden faydalanamıyorsun zaten. Bakımların zamanında yapılmış olması gerekiyor.

Ben olsam özel servise giderim. Zaten 2016 model aracın iyi niyet garantisi taş çatlasın 1 yıl daha olur. O da zaten yetkili servis inisiyatifinde bir durum. İstemezse iyi niyet garantisine sokmuyor.
  • himmet dayi  (25.03.22 09:41:40) 
@himmet dayı

valla bu olayın bi süresi olduğunu bilmiyordum ben. Böyle bir şey varsa bir araştırayım özel servis bulayım en iyisi. Yarın öbürgün dsg'de canım yandığında yetkili servise gitmemin hiç bir avantajı olmayacaksa boşa para vermeyim.
  • joehigashi  (25.03.22 09:52:19) 
himmet dayıma katılıyorum. her aracın zincir/triger şanzıman yağı aralığı farklıdır. ağır bakımı bence aksatma bence motor problemi olmaz ama dsg çok farklı bir durum.


  • mikahakkinen  (25.03.22 10:39:16) 
Şöyle bir örnek vereyim. Benim aracı önceki sahibi 1 yaşına geldiğinde henüz 15 bin km olmadı diye bakıma götürmemiş. Aracın bırak iyi niyet garantisini 2 yıllık garantisi bile sona ermiş 1 yıl geçtikten sonra. Ben aldıktan sonra yetkili servise gittim. "Aracın garantisi geçen yıl bitmiş ama siz satın alır almaz servise geldiğiniz için iyi niyet göstergesi olarak görülür" gibi bir şey dediler. Yarın öbür gün araca bir şey olsa ve servisin işine gelmese "1. yıl bakımı yapılmamış." deyip iyi niyet kapsamına almayabilirler. Ona çok güvenme yani.

Bir de DSG o kadar da korkutucu bir şey değil. Aracı park ederken P'ye almadan önce el frenini çekip aracın yükünü şanzıman yerine el frenine yüklersen kolay kolay bozulmaz. Tabii ki kavramalı tip şanzıman olduğu için zamanla aşınacak baskı bakımı gerekecek. Bu "DSG kötü" anlamına gelmiyor.
  • himmet dayi  (25.03.22 11:31:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.