[]

Kredi notu sorgulaması yapmak kredi notunu düşürür mü?

Findeks üzerinden kredi notu sorgulaması yapınca kredi notu düşüyor gibi bir bilgi var bende nereden geldiğini hatırlamadığım. Gerçi kredi başvurusu yapınca kredi notu düşüyor şeklinde de olabilir bu bilgi emin değilim.
Sonuç olara, Findeks üzerinden kredi notu yapmak kredi notunu düşürür mü, etkisi olur mu?

Oluyorsa da neden, çok saçma değil mi?

 
Saçma evet ama her sorgunda düştü bende de ufak ufak. Tesadüf mü bilemem. Danışmanlık almam için tuzak da olabilir, bilemedim. (Hiç kara listelik olmadım. Hiçbir ödememi geciktirmedim. Toplam limitim 200bin gibi ve bunun anca 20bin gibisini kredi kartı için kullanıyorum. Ömrümde bir kez, o da 12bin tl kredi kullandım. Onu da zamanında ödeyip kapamıştım kaç sene evvel)


  • yadigar  (25.03.22 03:12:24) 
Evet çok saçma. Sadece kendi sorguladığında değil. Bankalara gidip araştırma yaptığın zamanda onlarda oranlarımız kişiye özel deyip sorguluyorlar. O zaman da düşüyor


  • primetime  (25.03.22 07:06:14) 
bankacılar düşürdüğünü söylüyor. çalıştığımız bankalardaki müşteri temsilcilerimiz söylemişti. kredi almak istediğinizde bize gelin sürekli sorgulama yaparsanız kredi notunuz düşer demişlerdi.


  • naksidil  (25.03.22 09:12:43) 
adamlar her ay otomatik sorgulama yapan paketler satıyor, öyle olsa yapmazlardı bence :) hiç duymadım. sürekli başvurmak düşürüyor ama evet.


  • passion rules the game  (25.03.22 10:06:12) 
findeks sorgusunun düşürdüğünü ben de düşünmüyorum çünkü bir ara her haftasonu araç kiralıyordum ve kiralarken findeks notunuza bakıyorlardı. böyle bir şey olsa herhalde hiçbir banka benimle muhattap olmazdı.


  • marla is in my head  (25.03.22 15:11:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.