[]

Honda Civic 1.5 Turbo vs 1.6 Atmosferik Motor

Merhaba.

Aynı fiyattan 2020 model 1.5 turbo otomatik elegance ile 2021 model 1.6 eco otomatik elegance araç arasında kaldım. İkisi de aynı kilometrede sedan araç, sadece 1 yaş fark var aralarında.

Sizce 1 yaş büyük olmasına rağmen turbo motorlu versiyon almaya değer mi?

Kullanıcı yorumlarını ve varsa önerinizi paylaşabilir misiniz?

 
Ben turbo araç kullanmadım hiç ama herkes turbo öneriyor. LPG taktirmayi vs düşünmüyorsanız turbolu olanı alın derim


  • buffy de vampir sayılır  (24.03.22 20:32:48) 
bir yakınımda 1.6 lpgli civic var araba hızlanırken geberiyor. 1.2 polo vardı bende o bile daha güzel gidiyordu.


  • rahmi pinkfloydoglu  (24.03.22 21:32:45 ~ 23:46:06) 
Normalde en ideal secenek her zaman turbo benzindir; her markada.

Ama honda turbo isinde pek tecrube sshibi degil. Bana gore dunyanin en iyi atmosferik benzinli motorlarini ureten honda'nin atmosferigi alinir. Kafa rahat binilir. Hele fiyat farki da varsa cabasi. Sigorta kasko bedavaya gelir.

Honda'da yas onemli degildir.
  • celebi efendi  (24.03.22 21:34:13) 
Atmosferik hem çok yakar, hem performansı düşüktür. 1.5 turbo normalde çok daha pahali olurdu. Hiç kaçırmayın derim.


  • crimson man  (24.03.22 22:36:55) 
2019 makyajlı 1.6 LPG’li kullanıyorum eco elegance . Aynı araçtan bahsediyorsunuz muhtemelen . Sürüşleri hemen hemen aynı çünkü ikisinde de cvt şanzıman var , ama 182 beygirlik olan daha hızlı gidiyor kalkışta pek anlaşılmıyor ama hızlanırken belli ediyor kendini. dikkatli kullanılırsa ikisinin de yakıt tüketimi hemen hemen aynı .


  • sen supersin  (24.03.22 23:34:13) 
İkisi arasında ciddi performans farkı var. Sürüş zevkini de artıracaktır turbolu olan.

İkisi arasında şehir içi güncel fiyatlarda tahminimce turbo olan 40TL daha fazla yakar güncel fiyatlarda. O yüzden eco elegance'da lpg vardır, yakıt açısından fark eder. Sorunsuzluk olarak da atmosferik daha iyidir ama bu demek değil ki turbo başınıza bela olacak..

O yüzden bence performansa önem veriyorsanız turboluyu seçin fakat yakıt sizin için önemliyse 1.6 olan.. çünkü benzin 20TL, LPG 11TL şuan..
  • ananiyimioguz  (25.03.22 00:43:23 ~ 00:43:45) 
atmosferik motor lpgye uyumlu sorunsuz bir motor. 1.5 turbo daha verimlidir lpg uyumu yok. 1 yaş farkı artık önemli değil. önemli aracın donanım paketi. donanım paketi daha geçerli.


  • mikahakkinen  (25.03.22 09:23:57) 
Aynı arabayı almayı düşünüyorum, hatta az önce corolladan geçen birinin yorumunu izledim. Atmosferik motorun zaten performansı düşük artı bide lpg ile kullanırsan iyice düşüyor. Performans harici o fiyat bandında doluluk, genişlik, malzeme kalitesiyle önde. Ama performansı unut.


  • wiekannich  (25.03.22 10:30:52) 
düzenli uzun yola çıkıyorsan 1.5 turbo daha mantıklı olur.
ağırlıklı şehir içinde takılacaksan 1.6 eco.

  • durbidakka  (25.03.22 12:47:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.