[]

Ümraniyede oturulası semtler?

Ümraniyede ev satın almak ve oturmak için hangi mahalleleri önerirsiniz?
Ya da hangi mahallelerden uzak duralım?
Site içinde oturmayı düşünüyoruz.


 
site mahallesi, soyak yenişehir sitesi, sinpaş finanskent güzeldir mesela.
Bunların tam önüne metro inşa ediliyor. Görece daha nezih bir bölge oldu burası site olması sebebiyle.
O civar güzel.

Atakent güzel bir mahalledir ama son zamanlarda biraz bozulmuş olabilir.
Şerifali taraflarındaki 2-3 blokluk mini siteler olabilir.

Bu arada ümraniye sayılmaz ama libadiye, bulgurlu tarafları da güzel merkezidir.
  • anten  (24.03.22 19:47:44 ~ 22:13:19) 
1. Tercih Atatürk, tantavi
2. Tercih İstiklal ve Armağanevler'in caddeye yakın kısımları
Kalanın tamamı 3. Grupta yer alır.
Ölüm grubu Mustafa Kemal mah. Ve bu mahalleye sınır bölgeler.
Özel ödül atakent mah. Özellikle tamamen caddeye uzak iç kesimleri amerikan banliyoleri havasında. Ayrıca atakent de 1. Tercih bu arada.
  • allah yazdiysa bozsun  (24.03.22 19:49:14) 
Atakent iyidir.


  • allahkitapwesli  (24.03.22 19:54:58) 
umraniye'ye cok yakın olan bulgurlu mahallesi'ni de dusunebilirsiniz belki.


  • suyin  (24.03.22 21:46:12) 
bazı siteler özellikle muhafazakar aileler için yapılmış oluyor, biz Suryapı exen'e gitmiştik mesela, rahat edemeyeceğimizi anladık. havuzlu spor salonlu güzel sitede otururum hayali kurarken rahatsız olacağınız bir ortamda kalmayın, mutlaka site seçerken gidip bi etrafa da bakın derim. onun dışında ben de Libadiye ve bulgurlu taraflarını önerecektim, site mahallesi mesela inanılmaz trafikli bir bölge.


  • roket adam  (24.03.22 22:32:13) 
istiklal mahallesinde, şehzade caddesinin üst tarafları iyidir. ihtiyaç olan her şey el altında bulunuyor. genel olarak muhafazakar bir yer sayılsa da son zamanlarda durum biraz hafiflemiş durumda (sadece biraz :) ). Aynı şekilde, son zamanlarda beyaz yakalıların buralardaki yeni veya bakımlı ama geniş eski binaları tercih ettiğini görüyorum. (muhtemelen normal şartlarda tercih etmeye niyetlendikleri semtlere göre daha uygun fiyatlı olduğundan)


  • seen sea  (25.03.22 04:04:46) 
Ne istediğinize, işinizin konumu vs. ye göre değişir. Ümrnaiye baya geniş bir ilçe ve ulaşım olarak birbirine ters bölgeler var. Yani iki iyi bölge birbirine ikame olmayabilir. Ya da site ağırlıklı mahalleler var, bireysel apartmanlı, oturaklı apartmanlı bölgeler var, ofis/plaza ağırlıklı bölgeler var. Ayrıca bütçe de önemli. Avrupa Konutlarından ev alabilir misiniz mesela? Sinpaş projeleri, Limonlu Bahçe, Sur Yapı? Bazı bölgeler çok eski, bazı bölgeler çok yeni vs. Ya da kentsel dönüşüm bekleyen mahalleler var, ileriye yatırım olarak.

Siz kendinizi değerlendirmelisiniz önce.

İlk tercihim Tantavi mahallesi olurdu. Daha sonra Atatürk ve Yamanevler mahallelerine bakardım.

Atakent, İstiklal, Armağanevler mahallelerinin caddeye yakın bölgeleri ve yokuş olmayan bölgeleri olabilir.

Fatih Sultan Mehmet mahallesi de iyi. Çakmak mahallesinin daha çok site kısımlarını tercih edilebilir.

Site, Finanaskent, Tatlısu, Şerifali mahalleleri ataşehire yakın olması gibi nedenlerle son yıllarda çok site yapıldı, tercih edilebilir.

Mustafa Kemal mahallesinden uzak durun derim ama zaten bu mahalle Ümraniyeye bağlı değil, ilginç biçimde Ümraniyeye iteleniyor:)

Kazım Karabekir, İnkılap, Hekimbaşı, Dumlupınar, Ihlamurkuyu, Cemil Meriç, Topağacı, Huzur, Parseller, Esenkent, MAdenler, Esenşehir vs. tercih etmem ama buralarda da baya büyük projeler olabiliyor noktasal olarak.

Bu arada alınabilir diye saydığım noktlarda da pek ev kalmadı, çok az seçenek var.
  • iustitia omnibus  (25.03.22 10:04:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.