[]

Yalnızlığın normalleşmesi

Lise, üniversite zamanlarından tanıdığım arkadaşlarımın (ki bunların sayısı bir elin parmağını geçmez) hemen hepsiyle iletişimim koptu gitti. Evlenenler oldu, başka ülkeye taşınanlar oldu derken çevremde kimse kalmadı.

Tüm bunlar olurken ben de fark ettim ki yalnızlığa artık alışmışım. Yeni insanlarla nasıl tanışılır onu bile unuttum desem yalan olmaz. Artık öyle bir durumdayım ki, bir aktiviteye dahil olacaksam direkt tek başıma yapıyorum.

Bu bana çok koymuyor ama bir yandan da yeni insanlar tanımak fena olmaz diye düşünüyorum.

27 yaşında birisi için yeni insanlarla tanışmak nasıl mümkün olabilir?

 
insanların çoğu internetteki arkadaşlıklarını gerçek hayata taşıyorlar. bunu yapmayanlar ise hobi veya eğitim amaçlı kursa giderek oralarda sosyalleşiyorlar.


  • south park in kapusonlu uyesi  (24.03.22 15:19:59) 
Hemen her zaman duyuruda yalnızlıkla ilgili sizinkine benzer duyurular görüyorum ve aklıma o meşhur replik geliyor; "bunca insan yalnızken neden bunca insan yalnız?"

bence direkt tanışma amaçlı duyuru bile açarak başlayabilirsiniz bu işe. Bunu içtenlikle söylüyorum, sakın yanlış anlamayın.
ekşi'de bir sürü bira içmelik veri tabanı dertleşecek veri tabanı vs var, oralardan da başlanabilir belki.
  • foolrules  (24.03.22 16:02:24) 
Yalnızlık güzel bir şey, çoğu zaman keyif de alıyorum ama bazen "Yahu bu nereye kadar böyle gidecek?" demeden de edemiyorum.

@ foolrules

Bu tavsiye için ayrıca teşekkür ederim.
  • deveyidiken  (24.03.22 16:04:48) 
Sosyal ortamlar enerjilerini dolduruyor insanların. Nasıl bir introverte "neden sosyalleşmiyorsun" denilmesi yanlışsa, extrovert'lere de yalnızlık güzeldir demezdim ben.

Kendini yıllarca introvert sanan ama aslında geçmişte sadece asosyal olduğunu anlamış biri olarak, maalesef çözümü işyerinde buldum ben. Ama işyerinde kafa dengi birkaç kişi başlamasaydı ne yapardım bilmiyorum.

Bir aralar Tinder'da takılıyordum. Birçok güzel arkadaş edindim. Tabii oranın eksisi de arkadaşlar hep karşı cinsten oluyor. Arkadaş bulucam diye de tinder tercihimi de değiştirecek değildim.

Yazıldığım spor salonunda herkes kendi personal trainerı ile çalıştığı için yakın bir ortam oluyor. Ders bitişi orada bir sosyal ortam oluşuyor.

Çiftler halinde değil de, topluluk olarak dans. vs grupları sosyalleşmek adına ideal. Ama dans etmeniz gerekiyor. Ama bu eğlenceli aslında. Ama göründüğü kadar kolay değil. Ama istisnasız hep çıkışta "haydi x'e gidelim" deniliyor.
  • aguen  (24.03.22 16:15:39) 
bence de burada konuşup tanışılabilir. çoğu kişi de eski arkadaşlarından devam ediyor. bir de evlenince artık arkadaşa ihtiyaç duymuyor çoğu kişi.


  • candide  (24.03.22 21:06:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.