[]

dondurulmuş ürün, bir kaç kere çözülüp yenilse ne olur?

uzun süreli evde olmadığım zamanlar çok oluyor. çok sık elektrik kesintileri oluyor ayrıca bazen geldiğimde sigortalar atmış oluyor. evde olmadığım zamanlarda bir kaç kere elektrik gidip gelmiş olsa ve buzluktaki ürünler bir kaç defa çözülüp tekrar donmuş olsa bilemem. tüketmeye devam ediyorum.
böyle olsa ne olur?



 
Elektrik kesintileri kısa süreli oluyorsa ve bu sırada buzluk/buzdolabı hiç açılmıyorsa yiyecekler çözülmez kolay kolay. Sıkıntı olacağını sanmıyorum.

www.cdc.gov
Yarı dolu buzluk 24 saate kadar, tam dolu buzluk 48 saate kadar dayanıyor diyor CDC.
  • kobuzchu kiz  (24.03.22 12:02:53) 
Yiyecekler dolapta kendi kendilerine çözülüp (yani sıcağa, mikrodalgaya, sıcak suya vs maruz kalmadan) çözünüp yeniden donduklarında bir sorun olmaz. Ek olarak kapağı açılmayan bir buzlukta genel olarak 24 saate kadar çözünme başlamaz. Dolayısıyla muhtemelen sizin buzlukta da böyle oluyordur diye düşünüyorum. Yine de zaten bir sorun olursa yemek üzere çözdürdüğünüzde de renginden, kokusundan bir aksilik olmadığını anlarsınız. Tavuğa ekstra dikkat edin yeter.


  • pandispanya  (24.03.22 12:07:53) 
@pandispanya : "kendi kendilerine çözülüp tekrar dondurulmalarında problem olmaz" kısmı beni biraz gerdi açıkçası.. emin olamadım ama son cümle çok doğru. tavuk haricinde kolay kolay problem olmaz.


  • co2s2  (24.03.22 14:35:24) 
Muhtemelen kısa süreli kesintide çözülmez zaten. çözülüyorsa da et olan ürünleri sıkıntı tekrar dondurmak. çözünce tüket yazar üstünde zaten.


  • hkaan  (24.03.22 14:39:39) 
buzluğa kağıt bardakta su koy. donukken yan yatır. eğer eriyip tekrar donarsa şekli değişmiş olur donuk suyun. bu şekilde diğer ürünlerin de çözünüp tekrar eriyip erimediğini anlarsın.


  • kenarortay  (24.03.22 14:46:04) 
Aynı zamanda bir bardak içinde su koyup dondurabilirsin. Dondurduktan sonra içine bir adet bozuk ara koyuyorsun. Eğer Bir sonraki buzdolabına bakışında Erime - tekrar donma olduysa para buzun üzerinde değil içine kaymış oluyor.


  • zimbirik  (24.03.22 17:46:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.