[]

Kilo verme sorusu vol43

Arkadaşlar bir süredir (1,5 hafta) gayet süper ötesi besleniyorum. önceki idare ederimsi beslenmemden arada bir yediğim tatliyi vs de çıkarmama rağmen kilo veremiyorum. Hatta 100 Gr 200 Gr aliyorum gibi gün geçtikçe :))))

Bu işlere uzak değilim. Arastirdigim okudugum uyguladigim şeyler. Yani pek bir şeyi yanlış yapiyormusum gibi gelmiyor. Ama akıl akildan üstündür tabii :') öncelikle "iyi besleniyorum sanıyorsun ama kesin şunu yanlış yapmissindir, herkes bu konuda yanilgiya düşüyor" dediginiz bişi var mi?

Beslenmem de tam tahilli 1 ya da 2 dilim ekmekli, beyaz peynirli kahvalti /// sebze yemekleri /// az miktarda kuru fasulye pilav /// tavuk gibi menulerden oluşuyo.

*İkinci ve asıl sorum ise uzun süre ara verdikten sonra spora da başladım bu 1-2 haftadir. İnternette spora baslandiginda kilo veremiyor gibi gorunebilirsinz diye okumustum. Dogruluk payı var mı? 1-2 hafta için geçerli olur mu

Tşk :')

 
Ha bir de, şu icmiyorum pek... 1 L belki tamamliyorumdur


  • abuzer  (24.03.22 06:50:25) 
Su önemli
Su çok olunca vücutta ödem olarak tutmuyor, salıyor gidiyor

  • kisa  (24.03.22 07:01:18) 
Aldığınız kalorileri saymanızı öneririm. Dikkat ediyorum diye düşünüp fazla kalori alıyor olabilirsiniz.


  • ceketimi alip cikcam  (24.03.22 08:48:57) 
1,5 haftada kilo kaybı bekliyorsan ve sadece 1 litre su içiyorsan bu işlere oldukça uzaksın.


  • elorelia  (24.03.22 09:27:47) 
Kalori takibi +1
O kadar çok şey var ki "o kadar kalorili değildir" denilen.
Insan anlamiyor bile. Misal iki dilim ekmek demissiniz ama dilimden dilime değişir, ekmekten ekmege değişir.
  • logisticsmanager  (24.03.22 10:07:36) 
Kilo verme ihtiyaciniz estetik ve saglikla ilgili kaygilardan geliyorsa teknik olarak sayilarin ne oldugunun onemi yok. Mukemmel gorunuyorsunuz, fiziginizden memnunsunuz, inanilmaz fitsiniz ama kilonuz baskulde 113 gorunuyor mesela, teknik olarak ne onemi var? O yuzden baskul yerine ayna yontemini kullanmanizi oneririm. Yani tartilmaktan ziyada aynadaki goruntunuze gore karar verin.

Takip ettigim bir fitness uzmani kilo verme indikatoru olarak olcum yapmayi tavsiye ediyor. Kac kilodan kaca dustum degil de, pazu cevrem 25 cm'di, 22ye dustu gibi. Cunku dedigim gibi siki, fit bir vucudunuz var ve goruntunuzu begeniyorsunuz ve enerji seviyenizden ve kan testlerinizden memnunsunuz diyelim, kac kg oldugunuzun ne onemi var.

1,5 hafta herhangi bir sonuc icin cok kisa. 1,5 haftada sonuc sok edici bir sey olsaydi o sonuc zaten bir yasam tarzi ve surdurulebilir bir sonuc degil, dehidrasyon sonucu falan dikkat cekici bir rakam gormenizi saglayan sagliksiz bir sey olurdu. Ayda bir veya iki haftaya bir de tartilabilirsiniz illa onemliyse. Diger turlu 'geldik mi geldik mi' diye soran cocuklar gibi...

Ayrica bahsettiginiz seylerden yeterince protein almiyorsunuz muhtemelen.
  • sopiro  (24.03.22 10:15:01 ~ 10:15:40) 
@elo, ictigim suyun normal olduğunu dusunsem ekstra belirtir miyim sence :)

@sopiro, dikkat çekici bir rakam istemiyorum zaten 1,5 haftada Sadece gördüğüm sayi 100er 200er artacagina azalır diye dusunuyordum. Çünkü hem spor yapıyorum hem güzel besleniyorum (diyetisyen listesi aslında). Yoksa 3 günde 7 kg verdiren şok diyet değil olay :)

Bir de fat secret a kaydediyorum besinlerimi. En az karbonhidrat çıkıyor oran olarak. Protein daha fazla. Ama oran olarak fazla olsa da miktar olarak yeterince olmayabilir. Teşekkür ederim :)
  • abuzer  (24.03.22 11:05:10) 
su önemli. su içmediğin zaman vücut su almak için aç olmasa bile yemek yemeni istiyor, ki ihtiyacı olan suyun bir kısmını yemekten alsın. günde 2-3 litre su içersen daha az yemek yediğini göreceksin.

su içme zamanları da çok önemli. yemekten hemen önce ve sonra bir bardaktan fazla su içme. kahvaltı yapma. sabah ilk işin 1 litre su içmek olsun mesela. 1 saat içinde suyun fazlasını atarsın ama çok zinde olursun ve kahvaltı ihtiyacının da aslında olmadığını görürsün. bir bardak kahveyle öğlene kadar rahat gidersin. akşam geç yeme, en geç 6 gibi en son katı yiyeceğini yemiş ol. sonra çay vs içersin. aslında bunları yapınca doğal olarak if yapmış oluyorsun.
  • gabe h coud  (24.03.22 11:30:16 ~ 11:41:30) 
Bir insanın düzenli sürdürdüğü diyeten gözle görülür sonuç alması için minimum 3 ay devam etmesi gerekir, ben de son dönemde görüyorum diyete başlayalı 1 hafta oldu 10 gün oldu sonuç alamadım şeklinde kaygı yaşayanları ama senin bir haftalık 10 günlük diyetinin farkına bile varmamıştır vücut, belli bir süre kalori açığı vereceksin ki vücut enerjiyi yağlardan karşılasın sen de yağ kaybı yaşa. Yoksa üç beş günlük süreçte gözle görülür sonuç alamazsın lifli bir şey yersin su çeker bağırsağında 2 kilo fazla gelirsin mesela, bunlar hep günlük yaşanan şeyler, yağ kaybı ile sonuç almak çok daha uzun sürer.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (24.03.22 11:30:49) 
su tüketimi çok şeyi değiştirir. değil diyette normal yemek düzeninde bile.

iyi bir düzende 1-2 hafta değil de 2 ay sonra baka bakalım bi değişim oluyor mu. tartıda değil de özellikle aynada. sebat et vazgeçme.
  • vaveylababa  (24.03.22 11:37:06) 
Gabe +1
Suyu herkes yazmış tekrar yazmıyorum. Geceden mümkünse içine yarım limon dilimlediğin, birkaç kabuk tarçın attığın, bi tatlı kaşığı kadar da elma sirkesi eklediğin 1 litre su hazırla. Midende bir problem yoksa, sabah kalktığında ilk olarak bu karışımdan bir bardak su iç. Bu ilk suyun yarısını o karışımdan, diğer yarısını da kaynamış su ekleyerek ılık bir bardak su elde ederek iç. Günün devamında da bu suyu ara ara içip bitirmeye bak. Tadını daha çok sevmek için elma filan da ekleyebilirsin. Bu su hem yağ yakmanı hem ödem atmanı hem de kan şekerini düzenleyerek açlığını bastırmanı sağlayacak.

Kahvaltıyı ne kadar geç yaparsan o kadar verimli oluyor. Ekmek mümkünse tüketme gerçekten gereksiz, onun yerine yumurta yiyebilirsen, hem protein alırsın hem gereksiz karbonhidrat almazsın hem daha uzun süre tok tutar.

Spor yaparken kilo verilmiyor diyenler için, eğer sporunu cardio ağırlıklı yaparsan çok daha hızlı kilo verirsin diyeyim. Ama ağırlık çalışarak kas yapmak üzerine olan bir programda kilo verimi daha yavaş olur hatta belki kilo almış gibi gözükürsün.

Orada iş senin kararına kalıyor. Kahvenin fazlası ödem yapıyor, tuzlu tüketmek ödem yapıyor, spordan yarım saat önce bi bardak filtre kahve çok işe yarıyor. Ben bunları yaparak ve akşam yemeğini saat 6’ya sabitleyerek son 2 haftada 4 kilo verdim. Mühim olan aldığından fazlasını yakmak. Bunu da ince hesaplarla yapacaksın :) Kolay gelsin :)
  • pandispanya  (24.03.22 12:18:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.