[]

Özel hastanede doğum ve tamamlayıcı sigorta soruları

Gebelik teminatımız var, cuma sabahı da sezaryen randevumuz. Hastanedeki ilgili kişiyle konuştuğumuzda, "sigorta yenidoğan masraflarını, anesteziyi karşılamayabiliyor demişti. Sigorta acentesi ile görüştük, Axa ile iletişime geçti, her ikisini de karşılamadıklarını söylemişler.

Şimdi araştırdığımda yenidoğan masraflarının devlet tarafından karşılandığını, özel hastanenin bizden ödeme talep edemeyeceğini gördüm. Hatta şkayetvar'da birisi Acıbadem hastanesinden yenidoğan yoğun bakım masrafları için ödediği yaklaşık 50 bin lirasını geri almış gördüğüm kadarıyla. Kadın bize yaklaşık 1000 lira gibi bir masraf çıkabilir bebekle ilgili demişti rutin kontrollerde. Neye göre bunu söyledi? Tamamlayıcı sigorta olduğunu söylemiştik, SGK kapsamında olduğumuzu biliyor yani. (Şu linkte 10.soru www.sgk.gov.tr)

Bunun yanı sıra sezeryan ameliyatın karşılanıp anestezinin karşılanmaması çok saçma değil mi? Anestezi olmadan mı ameliyat olacağız? Yoksa bunda da mı benzer bir durum var acaba, normalde devlet karşılıyor da hastaya mı kilitlemeye çalışıyorlar?

Teşekkürler şimdiden.

 
Gebelik teminatınız varsa sigorta neden karşılamıyor ben onu anlamadım. Bence sigorta şirketiyle tekrar görüşün. Sigortanın ne anlamı var bu durumda? Hastanedeki kişi yenidoğan masrafı ve anestezi derken ne demek istemiş? Bebek doğduktan sonra bebeğe yapılan işlemleri kastediyorsa haklı olabilir. Yeni doğumlarda sigorta için 15 gün geçmesi gerekiyor. 15 gün sonra bebek için sigorta yapılabiliyor. Tabi ben tahminde bulunuyorum. Yanlış yönlendirmek istemem. Ama bebek yoğun bakıma alınırsa sizden ücret falan talep edemezler. Öyle bir durum olursa faturasını isteyip şikâyet edin. Ama dikkat edin faturaya doğru işlemi yazsınlar.


  • bayc  (24.03.22 01:10:58) 
Ben doğum yapalı 3 sene oldu ama hatırladığım kadarıyla;
Yenidoğanın ilk doğum anı rutin kontrolleri doğum ücretine dahil
Yoğun bakımda kalırsa bize siz ödeyeceksiniz sgk şu kadarı karşılıyor bunu sonra devletten geri alıcaksınız demişlerdi.
Hastane acıbadem altunizade bu arada
Anesteziyi karşılamayacaksa bu sigorta neden var :)
Onun detayını öğrenin sigortadan poliçenizi isteyin çağrı merkezinden bu normal gelmedi bana. Acenteya felan gerek yok kendiniz arayın poliçenin peşine düşün baştan savmasınlar.
  • cilekli pasta  (24.03.22 01:21:15) 
Bence kafanız çok karışmış. Sakin kafa ile poliçenizi tekrar gözden geçirin. Sigorta kapsamında Acıbadem grubunda doğum yapıp çok cüzi bir rakam ödedik, bebeğin ilk kontrolleri de yapıldı.


  • oligomer  (24.03.22 01:40:39) 
acıbadem'in bazı şubelerinde sgk anlaşması olmadığı için sgkdan alamıyor masrafları haliyle size yansıtıyor olabilir.


  • argent dawn  (24.03.22 11:50:21) 
sigortanız size ait, bebeğinize ait değil bu nedenle yenidoğan masraflarını karşılamaz. bebek doğduktan sonra ayrı bir birey sayılıyor. ancak bazı hastaneler doğum paketinde kampanya yapıp yenidoğan ilk bakımları da içinde diyebiliyor. hastaneyle ilgili. @oligami nin dediği böyle bir durum olmalı. diğer sorularınızı bilmiyorum açıkçası. burada da yanıt bulmanız güç, poliçenizi görmek gerekirdi.


  • kenarortay  (24.03.22 15:00:16 ~ 15:01:44) 
Bugün anestezi uzmanı ile görüşmek için hastaneye gitmiştik, tekrar görüştük. Daha sonra bilgi arayacak olanlar için yazayım dedim: Yenidoğan masraflarını özel hastane de olsa SSK karşılıyor (sügortanızın karşılaması gerekmiyor). Spinal anestezi için 1500 TL fark ödeyeceğiz, genel anestezi olsaydı tamamlayıcı sigorta karşılayacaktı.


  • gmzo  (24.03.22 15:10:13 ~ 15:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.