[]

iğne deliğinden gelen rüzgardan yatak döşek hasta olmak

böyle bir başlık yazdım ama durumun özeti şöyle; annemin (67) sıcaklık değişimine müthiş bir hassasiyeti var.

örneğin salonda oturuyor. ben evin arka tarafında odamın camını sadece 5 cm açıyorum. (ama annem bunu bilmiyor o anda yani psikolojik etkilenme ihtimalini eliyorum.) annem salonda bir anda deli gibi üşümeye, hapşırmaya başlıyor, burnu gözü deli gibi akmaya başlıyor, titriyor ve artık o gün iptal bir daha kendine gelemiyor.

ya da örneğin nispeten daha sıcak günlerde kombinin su sıcaklığını sadece 3-4 derece kısıyorum, haberi bile olmuyor. yine bir ürperiyor aynı tablo, o gün bitti.

bu her zaman olmuyor ama sık sık olan bir durum. son zamanlarda arttı. bazen de durup dururken (ne cam açılmış, ne kombi kısılmış) bir ürperiyor, iptal oluyor.

doktora gitti, tüm tahlilleri yapıldı.

doktor soğuk alerjisi demiş, çözümü yok demiş.

ama sorun (ve anlamadığım nokta) şu ki; ev 28 derece. kombi 67 derecede 24 saat açık. 1500 tl doğal gaz parası ödedik. hani soğuk alerjisi diyor doktor ama ev çok sıcak.

ev 28 derece olunca nem oranı %15 civarına düşüyor ve hiçbir cihaz su kabı, ıslak havlu evin nem derecesini artırmaya yetmiyor. benim 10 gündür burnum kanıyor kuruluktan artık, başım ağrıyor. cam açamıyoruz, evi havalandıramıyoruz. yazın 40 derece izmir sıcağında klima açamıyoruz. anneme de üzülüyorum, bir ürpermeyle bütün gün yatak döşek yatıyor.

ne yapacağımızı şaşırdık. böyle bir şey duyan varsa, bir nedeni, çözümü vb. hakkında fikri olan varsa minnettar kalırım.

şimdiden çok teşekkürler.

 
Bende de cold-induced rhinitis denen bir durum var, sogukta bulundugumda o kadar cok burnum akiyor ki baska hicbir sey yapamayip sogukta bulundugum surece burnumu silmem gerekiyor. Yuruyemiyorum bile dogru duzgun, cunku burnumu silmekten onume bakamiyorum.

Yani, allerjik bir reaksiyona cozumu yok demek de biraz garip, tonlarca ilac var farkli farkli semptomlar icin. Cogu uzun sureli, her gun kullanilabilecek ilaclar. Yani sorunu cozmez belki de semptomlari cozer?
  • sopiro  (24.03.22 08:42:36) 
bizim işyerinde bir kız var aynen benzer şeyler yaşıyor.

ben şuna bağladım herhangi bir spor aktivitesi yapmamasından dolayı bağışıklığı kuvvetsiz diye düşünüyorum.

annenizin yaşı 67 de olsa az çok hareket ederse bağışıklığı kuvvetlenebilir.
  • alp9900  (24.03.22 10:21:04) 
Ben de ilişeyim duyurunuza.
Annem, 70 yaşında. Her gün 1 saat yürüyüş yapar, yazları buna ilave 1000 kulaç atar.
Sjögren hastası ve bronşektazisi var.
Bırakın cam açmayı, yemek yerken buzdolabını açsak kıyameti koparıyor üşüyorum diye.
Evine gidince kapıyı açıp kaçıyor, çünkü orada cereyan varmış, üşüyor ve hastalanıyor.
Yazlık yerde yaşıyoruz, hava buralarda 40 derece yazın ve nem var, klima heryerde çalışıyor. Ama biz evde klimasız oturduğumuz gibi Pencere bile açamıyoruz. 8aylık bebeğim kurdeşen döktü aylarca bu sebepten.
Çarşıya vb gitmek ise ölüm, çünkü dışarısı sıcak olunca anında terliyor(normal olarak) , markette bankada klima olunca aniden donuyor. Sonra hasta yatıyor. Yazın sırtına şal ya da kalın bir şey almayı da kabul etmiyor. Kendi hayat kalitesi zaten düşük, ne yazık ki artık bizimki de öyle.
Varsa bir çözümü ben de öğreneyim.
  • balik kraker  (24.03.22 10:28:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.