[]

motor yağım neden çabuk bitmiş olabilir?

59 bin'de servisde 5w40 motor yağı konulmuş şimdi 63 bin'de ancak motor yağı çubuğunu kontrol ettiğimde minimum çentiğinin altında olduğunu gördüm. bugün 1 litre motor yağı takviyesi yapmamı önerdiler sanayide ve 1 litre 5w40 ekledim.

normalde 10.000 bin km'de bir değişiklik süresi ama benimki doldurduktan 4 bin km sonra azalmış gözüküyor bunun sebebi ne olabilir?

önceki motor yağı 9 ay önce doldurulmuştu. arabam clio 1.2 benzinli turbo motor.

genelde çok kısa mesafelerde kullanıyorum, çok fazla yokuşlu yollar ve bazen 4-5 gün arabayı çalıştırmıyorum acaba bunlar etkili olabilir mi?

 
Arac düz bir zeminde miydi? Aracı kullandıktan hemen sonra kontrol ettiyseniz eksik gözükebilir. Son bakım sonrası başka zamanlarda da kontrol ettiniz mi? Etmediyseniz belki hep eksikti.


  • reactionic  (22.03.22 22:06:20) 
üstteki arkadaşın dediği gibi bir durum yoksa yağ eksiltiyor/kaçırıyor olabilir. bir süre sonra tekrar bakın yine eksilmişse başka bir problem vardır


  • paintov  (22.03.22 22:18:49) 
@reactionic 1-2 kez kontrol edildi sorun yoktu. aracı sürekli park ettiğim yer dik bir yokuş, haliyle arabanın ön kısmı sürekli olarak aşağıya şeklinde park edilmiş şeklinde duruyor. ama kontrolleri yaparken aracı düz bir zemine park edip 1 saat sonra kontrol ettim.


  • ayseee  (22.03.22 22:22:53 ~ 22:26:10) 
Arac keçelerden falan yağ kaçırıyor mu falan oraları bir kontrol et. Ki inşallah o çıkar. Yok eğer temizse turboya bir baktır.


  • primetime  (22.03.22 22:34:32) 
1.2 tce clio'larda kronik bir yağ yakma durumu var diye biliyorum. Ama çok fazla eksilmiş.


  • thewhitewolf  (22.03.22 23:26:37) 
Clio 1.2 tce çok ciddi yag tüketme sorunu var.
Fransa'da toplu dava açıldı. 2012-2016 arası üretimse bu olay var.

www.byri.net
  • logisticsmanager  (23.03.22 01:57:11) 
bazi marka araclar yag eksiltir, ozellikle turbo motorlu olanlar. Bir de yag degisiminde hem km hemde zaman onelidir, sinir genelde 1 senedir ve sizin 3 ayiniz kalmis. Tavsiyem her 1-2bin km'de bir kontrol edin, eger eksilmis ise ekleyerek devam edin. Eger asiri sekilde eksiltmeye devam ediyorsa gostermek lazim.


  • cooperr  (23.03.22 08:18:11) 
5 yaşından büyük araçlarda genelde 3-4 bin km'de 0.5-1 litre yağ eklenmesi normal kabul ediliyor. hatta reno, merso, gm ve ww'nin resmi açıklaması bile vardı bununla ilgili. bir sonraki yağ değişiminizde eğer usta için de uygunsa 10w40 yağ deneyin. hatta castrol markasını deneyin. 3 bin km'de 1 kez yağınızı kontrol etmeyi unutmayın. aslında bu sorunun kesin çözümü(rektefiye) var ama o da muhtemelen belli bir süre için çözecektir. ayrıca o kadar masrafa hiç gerek yok bence.


  • golgi aygıtı  (23.03.22 10:30:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.